Macera arayanlar Spartalı Yarışları için Suudi Arabistan’a gidiyor

Suudi Arabistan Herkes İçin Spor Federasyonu bünyesinde gerçekleşecek olan 2020 Riyad Spartalı Yarışı’na 3 binden fazla maceraseverin katılması bekleniyor.

13-14 Mart tarihlerinde düzenlenecek yarışın Dirab Motor Park’ta yapılması planlanıyor.

Antik Sparta’nın savaşçı toplumundan ilham alan günümüz Spartalı Yarışlarının ilki 2010’da gerçekleşmişti ve o zamandan beri 42 ülkede 2 bin 500’den fazla yıllık etkinlik sayısına ulaştı. Birbirleriyle kıyasıya mücadele eden katılımcılardan oluşan Spartalı Yarışı, tüm yetenek ve yaş seviyelerine yönelik bir yarıştır. Spartalı Yarışı’nda tüm fitness seviyeleri için dört farklı yarış gerçekleşiyor: erkekler, kadınlar ve kız çocukları, erkek çocukları.

ÇOCUKLAR İÇİN DÜZENLENEN İLK SPARTALI YARIŞI

4-14 yaşındaki Spartalı Çocuklar Yarışı kategorisi, zamanlama ve küresel sıralamalara sahip, tüm vücut gücünü, zihinsel odaklanmayı ve dayanıklılığı test eden türünün ilk örneği olarak da dikkatleri çekiyor. Suudi Arabistan Herkes için Spor Federasyonu Başkanı Prens Khaled bin Alwaleed bin Talal Al Saud, “Federasyonumuz, 2020 Riyad Spartalı Yarışı’nı Dirab Motor Park’ta sunmaktan heyecan duyuyor.

Tüm fitness seviyeleri ve yaş demografileri için yapılandırılmış olan etkinlik, harika bir fitness deneyimi arayanlar için heyecan verici, adrenalin dolu bir mücadele olacak. Özellikle Spartalı Çocuk Yarış Günleri için çok heyecanlıyız. Sağlıklı ve aktif bir toplum oluşturmak, çocukların eğlenceli ve ilginç ortamlara girip çıkmasıyla başlar ve bu kaçırılmaması gereken bir yarış’’ diye açıklama yapıyor.

Dünya çapında tanınan etkinliğin Riyad ayağı aşağıdaki yarış kategorilerini içerecek:

Kadınlar Yarış Günü – 13 Mart 2020 Cuma Spartalı Yarışı’ndaki kadın katılımcılar, Cuma günü sadece kız çocuklarına yönelik (4-14 yaş) bir yarışta mücadele edecekler. Yarışın en kısa parkuru, 5 km uzunluktaki 20’den fazla engelle dolu Spartalı Sprint parkurudur.

KADIN, ERKEK, ÇOCUK VE ENGELLİ YARIŞ KATEGORİLERİ

Erkekler Yarış Günü – 14 Mart 2020 Cumartesi günü yapılacak Spartalı Yarışı’ndaki erkekler yarış günü haricinde erkek çocuklar (4-14 yaş) yarışı da gerçekleştirilecek. Erkekler Yarışı günü hem Spartalı Süper hem de Spartalı Sprint parkurlarını içeriyor. Spartalı Süper, Sparta’nın orta mesafe parkurudur ve 10 km’den uzundur, 25 engeli vardır. Süper dayanıklılık, azim ve kum mücadelelerinin bulunduğu Spartalı Sprintparkuru ise 5 km uzunluğunda ve 20’den fazla engel ile Spartalı Yarışı’nın en kısa parkurudur.

Spartalı yarışlarındaki her iki yarış ilk defa gelenlerden tecrübeli sporculara kadar her seviyedeki sporcular için mükemmel deneyim. Diğer bir yarış olan Spartalı Engelli Yarışı ise çamur, ateş, duvarlar ve dikenli telleri içerecek.

KAZANANLARA MADALYALAR VERİLECEK

Genç Spartalı Yarış Günleri Gelecek nesiller için daha sağlıklı bir gelecek inşa etmeye adanmış olan Spartalı Çocuk Yarışı, yetişkin yarışlarıyla aynı tarihlerde yapılacak. 13 Mart tüm kız çocuklarının, 14 Mart ise tüm erkekler çocuklarının katılacağı yarışların tarihi olarak belirlendi. Genç yarışçılar madalyalarını üç mesafede düzenlenecek yarışların birinde kazanacaklar. Spartalı Çocuklar yarışı üç yaş kategorisine ayrılıyor:

800 metre mesafe – 4 ila 6 yaş arası

1,600 metre mesafe – 7 ila 9 yaş arası

3.200 metre -10 ila 14 yaş arası.

Yarışlara katılan her Riyad Spartalı katılımcısına resmi bir bitiş madalyası, bir Spartalı tişörtü ve katılımcıların davet etmek isteyeceği kişiler için iki kişilik ücretsiz seyirci kartı verilecek.

İlk Suudi Arabistan Spartalı yarışının başarısı üzerine gerçekleştirilecek Spartalı Riyad etkinliği, Körfez Bölgesi’nin dört bir yanından ve daha uzaktaki yerlerde katılımcıları bekliyor.

Suudi Arabistan’daki ilk çılgın Spartalı yarışı, Ağustos 2019’da Asir Festivali sırasında Al Soudah dağlarında gerçekleştirildi. Al Soudah’taki etkinliğe seyirciler ve 60 gönüllü dahil olmak üzere 1500’den fazla katılımcı geldi. Katılan yarışçıların sayısı 800’dü, en genç katılımcı 4 ve en yaşlısı ise 70 yaşındaydı.

Cosmopolitan Middle East