New York’taki Suudi tasarımcı, eldivenleri tekrar cool bir aksesuar haline getiriyor

Mini çantaların ve kalın spor ayakkabıların moda dünyasında hakimiyet kurmasının ardından beklenmedik bir aksesuar moda camiasında trend haline gelmeye başlıyor.

Retro moda trendi son haftalarda aralarında Beyonce, Rihanna, Blake Lively ve Ariana Grande’nin de olduğu çok sayıda ünlü isim tarafından kullanılmaya başlandı.  Opera eldivenleri, Valentino 2020 İlkbahar koleksiyonunda ve Kim Jones’ın Dior için Judy Blame’e ithafen yaptığı koleksiyonunda da yer aldı.

Peki, 16. Yüzyılda oldukça popüler olan eldiveni, Z jenerasyonu arasında nasıl trend haline getirebilirsiniz? Bu sorunun cevabı için Cidde doğumlu ve şu an New York’ta yaşayan tasarımcı Alaa Balkhy’nin tasarımlarına göz atın. Balkhy, eskiden grafik tasarımcı olarak çalışıyordu ve daha önce Fyunka isimli marka için tasarımlar yapan fakat şu an kendi adını verdiği markası Alaa bint Hashim ile herkesin beğenebileceği zarif eldivenler tasarlayarak yeni neslin dikkatini çekiyor.

Balkhy, vintage koleksiyonunda eldivene yer vermeyi, yurtdışında ilk kışını geçirdikten sonra karar verdiğini söyledi.

30 yaşındaki tasarımcı, “Eldivenler tarzımın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Eldivenlerin ve eldivenleri tasarladığım kumaşların hafif ve ince olması gerektiği fikrini aklımın bir kenarına yazdım” diyor.

DİKKAT ÇEKEN LÜKS, KADINSI TASARIMLAR

Açık yeşil ve eflatun gibi şeffaf tonlarda, el işlemeli dantel detaylarına sahip, lüks, kadınsı tasarımlar, dikkat çekmek isteyenler tarafından tercih edilebilir. Ayrıca bu eldivenlerle iPhone’nunuzu rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Cidde’de bulunan ve Suudi Arabistanlı tasarımcıları ve sanatçıları destekleyen Ot Kutyr’de tasarlanan eldivenler, soğuk havalarda ve güneş ışınlarından ellerinizi koruma görevini görüyor.

“Alaa Bint Hashim ortaya çıktığında markanın ana hedeflerinden biri, adil rekabet ve işçi haklarını içinde olduğu alternatif moda anlayışına ve belli bir etiğe sahip olmaktı” diyor.

Eldiven takmanın eski zamanlarda olduğu gibi bir zorunluluk ya da modaya uygun bir trend olmasa da Balkhy, eldivenleri geçmişin nostaljisine sahip kadınlar ve eldivenlerin cazibesi için tasarlayacağını söylüyor.

İlk kez eldiven takmak isteyen ama eldivenlerinin dönem aksesuarı olarak görünmesini istemeyenlere şu önerilerde bulunuyor Al Balkhy: “Eldivenlerin rahat hissettirdiklerinden, bileklerinize ve parmaklarınıza mükemmel şekilde oturduğundan emin olmasınız. Seçtiğiniz eldivenin kumaşı şeffafsa uzun tırnaklardan kaçınmanız gerekiyor ve dolabınızın en az yarısıyla zıt bir renkte eldiven seçmenizi öneririm” diyor.

Arab News