Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: İsrail ile görüşme planımız ve ilişkimiz yok

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah, dün yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Filistin meselesindeki tutumuna vurgu yaparak, “İsrail’le görüşme planımız yok” dedi.

Dışişleri Bakanı Prens Faysal, Al-Arabiya TV’ye yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Filistin politikasının tutarlı olduğunu vurgulayarak, “Krallığın, Filistin’le ilişkisi güçlü ve İsrail’le hiçbir ilişkimiz yok” dedi.

Arap ülkelerinin İsrail ile ilişki kurabilmesinin her iki tarafça üzerinde anlaşmaya varılan bir çözüme bağlı olduğunu vurgu yapan Bakan Ferhan bin Abdullah, Filistin sorununa yönelik herhangi bir çabayı memnuniyetle karşıladıklarını sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, “Ortadoğu barış planını” açıkladıktan sonra, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Kral Selman bu görüşmede Abbas’a, “Krallığın, Filistin meselesinde kararlı duruşunun Kral Abdulaziz döneminden bu yana devam ettiğini ve Filistin halkının hakları ve ortaya koydukları alternatiflere her zaman destek verdiğini” söyledi.

Bu sözler üzerine Abbas, Kral Selman’ın Filistin halkına yönelik destekleyici tutumundan ötürü Suudi Arabistan Krallığına minnettar olduklarını dile getirdi.

Şarkul Avsat