Suudi Arabistan’da trafik kural ihlalini önleyecek kamera sistemi

Suudi Arabistan Trafik Genel İdaresi, akıllı kameralar kullanarak yollardaki parkur sınırlarına uymama ihlallerini yakında izlemeye başlayacağını açıkladı.

Trafik İdaresi, resmi Twitter hesabı aracılığıyla bu planın “Teknolojinin Kullanım Alanının Genişletilmesi” kapsamında başlatıldığını ve yollarda belirtilen rotaların sınırlarına uymayan ve özel trafik düzenlemelerini ihlal edenleri izlemek için akıllı kameraların kullanılacağını açıkladı.

Ayrıca, bu tür bir ihlalin izlenmesinin, tamamen yapay zekanın özelliğine bağlı olarak “Suudi Teknik ve Güvenlik Kontrolü Şirketi” tarafından geliştirilen cihazlarla olacağı belirtildi.

Trafik İdaresi Genel Müdürü Muhammed el-Bassami, 5. Uluslararası Trafik Güvenliği Fuarı’nda yaptığı konuşmada, teknolojinin 2018 yılı boyunca fark yarattığını ve sürücülerin davranışını değiştirmeye katkıda bulunduğunu vurguladı, bu yüzden teknolojinin yol trafiğini kontrol etmek için en hızlı seçim olduğunu belirtti.

Bassami, trafik kazalarının nedenlerinin yüzde 85’inden fazlasının insan hatalarından kaynaklandığını ve önlenebileceğini belirterek, “Trafik kaza oranlarını azaltmak için sürücülerin eğitilmesine yönelik farkındalık kampanyaları uygulamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bassami, “Sistemin uygulanmasını uyumlu hale getirmek ve ihlal edenleri kontrol etmek ve trafik kurallarını takip eden sürücüler arasında farkındalığı artırmaya yönelik programlar ve girişimlerle motive etmek için çalışıyoruz” dedi.

Al Arabiya