Ev yapımı ilaçlar koronovirüse karşı işe yaramıyor! Sarımsak dahil…

Abu Dabi hükümeti halka yaptığı açıklamada sarımsağın koronavirüs için bir tedavi olmadığını söyledi.

Abu Dabi Halk Sağlığı Merkezi, WhatsApp servisi aracılığıyla, Dünya Sağlık Örgütü’nün en son koronavirüs türüne verilen resmi adı Covid-19 olan virüs hakkında bilgi veren bir açıklama yaptı. Açıklamada, ‘’Sarımsak yemenin yeni koronavirüsten koruduğuna dair bilimsel bir kanıt yok. Ancak ellerinizi sürekli olarak sabun ve su ile yıkamak gibi kişisel hijyen alışkanlıklarına uymak, hastalığın önlenmesine yardımcı olabilir’’ denildi.

Abu Dabi Halk Sağlığı Merkezi, bu ayın başlarında, sakinleri ülkedeki koronavirüs vakalarıyla ilgili en son haberleri WhatsApp’daki mesajlarla güncelleyeceğini söyledi. (Bu rakam 056 231 2171’dir.)

Covid-19 virüsüne karşı evde yapılan ilaçlar sosyal medya ve sohbet gruplarında geniş çapta yayılmaya devam ediyor.

60 BİNDEN FAZLA KİŞİ KORONAVİRÜSÜ’NE YAKALANDI

Dünya genelinde 60 binden fazla insan koronavirüsü ile enfekte oldu ve şimdiye kadar virüs nedeniyle ölen kişilerin sayısı bin 500’ün üzerine çıktı.

Salgının başlamasından bu yana Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) sekiz vakanın olduğu onaylandı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ayrıca, tuzlu suyu buruna çekme, ağız gargarası yapma, el kurutma makineleri kullanma ve buruna susam yağı sürme gibi yöntemlerin vürüsü önlediği ya da yok ettiği iddialarının asılsız olduğunu belirtiyor.

Bununla birlikte Dünya Sağlık Örgütü, ‘’Sarımsak, bazı antimikrobiyal özelliklere sahip olan sağlıklı bir besindir. Ancak sarımsağın mevcut koronavirüsünden koruduğuna dair bir kanıt bulunmamaktadır. Bunun yerine, kişiler hapşırırken burun ve ağızlarını örtmeli, ellerini düzenli olarak sabunlu suyla yıkamalı ve hapşırırken başkalarıyla olan mesafelerine dikkat etmelidir’’ açıklamasını yaptı.

Dünya Sağllık Örgütü #KnowTheFacts (#GerçekleriBil) hashtag’i ile virüs hakkındaki yanlış bilgileri gidermek amacıyla Twitter hesabında paylaşımlar yapıyor.

Bugüne kadar, virüsün yayılmasını önleyen bir aşı veya ilaç bulunmadı.

The National