Suudi Arabistan’ın Londra Büyükelçiliği’nde Yemen sergisi

Suudi Arabistan Londra Büyükelçisi Prens Halid bin Bender iki hafta önce The Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada  “Kültürümüz, bizi kendimiz hakkında konuşmaya itmiyor. Dünyaya gerçekleri göstermek için daha iyi iş yapmalıyız” ifadelerini kullanmıştı. Londra’daki birçok medya kuruluşu da Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi’nin (KSRelief) Yemen’deki imar ve insani yardım çalışmaları ile ilgili sergisine davetini yayınlamıştı.

Büyükelçi, Londra’da görevine başlamasından bu yana ilk kez gerçekleştirdiği röportajdan önce Yemen lezzetleriyle bezenen Suudi haftasında yapmak istediği en iyi çalışmaları uygulamaya başlamak için hazırlanıyor gibi görünüyor.

Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al Cabir ve Yemen’deki Meşru Hükümeti Destekleyen Koalisyon (Arap Koalisyonu) Sözcüsü Albay Türki el- Maliki, büyükelçiliğin içindeki bir salonda açılan sergide Arap ve uluslararası gazetecilere Yemen’de neler olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Sergi, Yemen krizinin ve arka planının yansımalarını açıklar nitelikte. Sergi, Yemen’de yaşananlar ve bölgenin zorlukları ile ilgilenenlere duruma dair büyük resmi detaylarıyla veriyor.

Al Cabir toplantıda, 2019’dan bu yana çeşitli valiliklerde başlayan 100’den fazla geliştirme projesi ile Yemen’de 65’ten fazla projeyi tamamlayan Suudi İmar Programı’nın çalışması da dahil olmak üzere Yemen’deki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Şarkul Avsat