BAE 500 milyon dolarlık “Afrika Konsorsiyumu” duyurdu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), gençler tarafından yönlendirilen yeni, daha bağlantılı ve güçlendirici Afrika inşa etme vizyonuna katkıda bulunmayı amaçlayan “Afrika için Birleşik Arap Emirlikleri Konsorsiyumu” girişimine 500 milyon dolar yatırım taahhüdünü açıkladı.

Açıklama, BAE Uluslararası İşbirliği Devlet Bakanı ve Expo 2020 Dubai Ofisi Genel Direktörü Reem bint İbrahim el-Haşimi tarafından, uzun vadede kıtada insan sermayesi oluşturmak için çalışacağını doğruladığı Etiyopya başkenti Addis Ababa’daki Afrika Birliği üye ülkelerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda yapıldı.

GENÇLERİ DESTEKLEMEK İÇİN

Haşimi, bu konsorsiyumun BAE hükümetinin ve özel sektörünün Afrika’ya karşı taahhüdünü koordine edeceğini ve Afrikalılar için daha iyimser bir vizyona ulaşmaya katkıda bulunacak tek bir kuruluşta birleştireceğini söyledi.

Haşimi, “İmtiyazlı kredileri veren veya sağlayan bir şirket olmaktan çok daha fazlası olan Birleşik Arap Emirlikleri, gerçek değerin uzun vadede insan sermayesinin inşasında yatmakta olduğunun bilincinde. Gençlerin potansiyellerini ortaya koymak ve gençlerin yaratıcıları oldukları bir geleceğe iyimser bakmaları için girişimlerin gelişebileceği ve girişimciler için bir sistem yaratmaya yardımcı olmaya kararlıyız.

Dijital dönüşüm ve gençliğe odaklanmanın gençliğimiz ve yetkinliklerimizin, onlara yük olarak bakmak yerine geleceğin fırsatlarını kucaklayabilmesini sağlayacaktır. BAE, yatırımlarını Afrika’nın dijital ekonomisine çekecek. Birleşik Arap Emirlikleri, 49 yıllık tarihi boyunca kıtada aktif bir ortak oldu ve bu dönemde milyarlarca yatırım yaptı ve 2016’ya kadar Afrika’nın ikinci büyük yatırımcısı oldu ve yollar, köprüler, limanlar, okullar, klinikler ve hastaneler de dahil olmak üzere çeşitli projelere destek verdi. Afrika konsorsiyumu gelecekte daha entegre, esnek ve etkili bir destek sağlayacak” şeklinde konuştu.

Haşimi, Afrika Birliği İcra Komitesi’ne yaptığı konuşmada, Birliğin zengin tarihinin ve başarılarının Expo 2020 Dubai’deki Afrika Birliği’nin katılımıyla özel standında sergileneceğini söyledi.

192 ÜLKEDEN KATILIMCILAR OLACAK

169 yıllık Uluslararası Expo tarihinde ilk kez her ülke, her biri insan yaratıcılığını ve başarılarını sergileyen, dünyanın en harika etkinliğinde özel bir stand ile temsil edilecek olan 192 katılımcı ülkeden oluşan bağımsız bir etkinliğe katılacak.

Expo 2020’nin Fırsatlar Bölgesi’nde yer alacak Afrika Birliği standı, büyük Afrika liderlerinin konuşmalarını keşfedecek ve bu kurumun 1963’te Afrika Birliği Örgütü olarak kuruluşundan bu yana neler başardığını gösterecek.

Expo 2020 Dubai’nin 25 milyon ziyaretçiye tanık olması bekleniyor ve milyonlarca ziyaretçinin Afrika’nın büyük potansiyelini ve geleceğe yönelik iyimser görüşünü keşfedecekleri, milyonlarca ziyaretçinin renklerle dolu, sınırsız bir alanı temsil eden bir süitte dolaşacağı ilk uluslararası fuar olarak tarım, ulaşım, bilim, teknoloji ve sağlık konularına odaklanacak.

20 Ekim 2020’den 10 Nisan 2021’e kadar altı aylık bir süre için BAE, dünyanın en büyük zihin toplantısına ev sahipliği yapacak ve entelektüelleri ve yaratıcıları geleceğimizin özelliklerini tanımlamaya ve Afrika ülkelerinde mevcut bir dizi fırsatı ortaya çıkarmaya katkıda bulunacak ilham verici bir platformda karşılayacak.

WAM