Suudi Arabistan’ı gökyüzünden keşfedin

Medineli macera tutkunu ve pilot olan Abdulaziz Aldakheel, uçağıyla Suudi Arabistan semalarında çektiği fotoğraflarıyla sosyal medyada büyük beğeni toplamasının ardından pilotlardan oluşan bir belgesel ekibi kurarak Suudi Arabistan’ı gökyüzünden fotoğraflıyor.

Abdulaziz Aldakheel, yaptığı açıklamada, ‘’Arazileri ve gördüğüm her şeyi yukarıdan bakarak keşfetmeyi ve fotoğrafla belgelemeyi çok seviyorum. Bir pilot olarak, iyi bir fotoğrafı doğru açıdan yakalamak için en iyi noktaları ve doğru yüksekliği nasıl belirleyeceğimi de biliyorum. Hava fotoğrafçılığı benzersizdir ve herkesin yaptığı yerde çekilen normal fotoğraflardan çok daha farklıdır” diye konuştu.

PİLOTLARDAN OLUŞAN BELGESEL EKİBİ KURDU

Medine’deki bazı yasak sit alanları ve bölgeler üzerinde uçma lisansına sahip olan Abdulaziz Aldakheel, “Her şey Medine’de bir yanardağ krateri keşfetmek için yola çıktığım 2014 senesinde başladı. Pek çok arkadaşımın ve takipçimin sosyal medyada hayranlığını kazanan fotoğraflar çekmeye başladım. Arkadaşlarım ve ben, daha fazla bilgi edinmek, öğrenmek ve onları fotoğrafla belgelemek için egzotik yerler aramaya başladık.

Daha sonra bu tür keşiflerde bulunabilecek ve gördüklerimizi belgeleyebilecek profesyonel bir ekip oluşturmaya karar verdik. 2015 yılında fotoğrafçılık için hafif spor uçakları kullanan ilk ve en büyük gönüllü ekip olan Dünya Hava Belgesel Ekibi’ni kurduk. Benim ve ekibim için en hevesli fotoğrafçılık deneyimlerinden bazıları, Suudi Krallığı’ndaki çöl alanlarında kar yağışı gibi nadir doğal fenomenlerini görüntülemek. Evet, uçmak bizim hobimiz. Haftada iki kez uçuyoruz. Şunu da belirtmem gerekir; Suudi Arabistan çölleri kış aylarında gerçekten büyüleyici bir görünüme bürünüyor. Hem soğuk havalarda uçmak sıcak havalara nazaran daha iyidir” şeklinde konuştu.

ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARDAN SERGİ YAPILACAK

Abdulaziz Aldakheel en sevdiği fotoğraf araçlarının sahip olduğu iki Nikon D850 kamera olduğunu söyleyerek ‘’Bu tür kameralar en profesyonel olan modellerdir ve çok yüksek hassasiyetle fotoğraf çekmenize ve bir uçakla uçarken kolayca yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapmanıza yardımcı olurlar’’ dedi.

Abdulaziz Aldakheel, ‘’Ülkemize hizmet etmek için ve Medine Valisi Prens Faysal bin Selman ve yardımcısı Prens Saud bin Halid El-Faisal’ın tam desteğiyle gönüllü olarak uçuyoruz. Tüm ekibi sürekli olarak teşvik ettikleri için minnettarız. Medine’deki emirlik binasına ekibin fotoğraflarını koymalarından dolayı gururluyuz. Bunu büyük bir başarı ve bizleri daha fazlasını yapmaya teşvik edecek bir ilham kaynağı olarak görüyoruz. Amacımız, daha fazla yeri fotoğrafla belgeleyebilmek için Suudi Arabistan’daki diğer yerler için onay almaktır. Ülkemizin Doğu Bölgesi, Güney Bölgesi ve Güney Bölgesi’ndeki Rubülhali Çölü gibi uzak alanları belgelemek istiyoruz. Daha sonra ise çektiğimiz fotoğraflarımızı, uçaklarımızı, kullandığımız araçları ve kamp ekipmanlarımızı düzenleyeceğimiz Medine’deki sergimize hazırlayacağız’’ diye devam ediyor.

Arab News