Arab News tavsiye etti: Elif Şafak’ın Aşkın Kırk Kuralı Kitabı

Elif Şafak’ın yazdığı The Forty Rules of Love (Aşkın Kırk Kuralı) kitabı gerçek anlamda hayat değiştiren bir kitap.

Kitabın ana teması, Sufilik ve dini aşkı anlatıyor. Kitabın ana karakterleri, derviş Şems Tebriz ile büyük bir bilgin olan Rumi.

Kitapta bahsedilen olayları okuyucular, kitapta yer alan çok sayıda önemli karakter sayesinde olayların içindeymiş gibi hissedecek. Okuyucular, 2008 yılında yaşayan orta yaşlarda bir kadın olan Ella’nın çocukları ve eşiyle yaşadığı mükemmel hayatı ile de kitap aracılığıyla tanışıyorlar.

Ella daha sonra, Şems ile Rumi’nin hikayelerini okumaya başlar ve okudukça kendi hayatının nasıl değiştiği ve kendisini keşfetmeye başlar. Kitap boyunca okuyuculara, her dine ve arka plana mensup kişiler için yararlı ve uygulanabilir, yaşamın her yönünü kapsayan 20 kural anlatılıyor.

Kitap derin olması nedeniyle bir bölümünü okuduktan sonra kitabı okumayı bırakıp okuduğunuz yerleri anlamak için ara vermek isteyebilirsiniz. Kitap, aşkın her hali ile ilgili hikayeler anlatmanın yanı sıra çok sayıda ders de veriyor.

Kitabın popüler olması, onu kitapçılarda bulmayı kolaylaştırıyor. Jarir Kitabevi’nde neredeyse her zaman kitabı bulabilirsiniz. Kitap okuma sitesi audible.com’da kitabın sesli halini bulabilirsiniz. Bu seçenek kitabı okumak için yeterli vakitleri olmayanlar için oldukça mükemmel bir fırsat.

Arab News