BAE, Ronaldo ve Djokovic’e altın kart verdi

Dünya yıldızları Cristiano Ronaldo ve Novak Djokovic, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından BAE’de ikamet hakkı sunan altın kart sahipleri oldu.

Juventus oyuncusu Ronaldo, son yıllarda BAE’de çok vakit geçiriyor. Noel arasında BAE’ye geldiğinde Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan bin Muhammed ile de bir araya gelmişti.

BAE’DE İSTEDİĞİ KADAR KALABİLECEK

Eski Real Madrid ve Manchester United oyuncusu Ronaldo, Dubai Globe Soccer Ödülleri’nde Yılın En İyi Erkek Oyuncusu ödülünü birden çok kez kazandı. Sırbistanlı tenisçi Novak Djokovic, Dubai Duty Free Tenis Turnuvası ve Abu Dabi Dünya Mubadala Tenis Turnuvası’nda yer aldı.

Her iki yıldız sporcu da on yıllık ikamet vizelerini aldıktan sonra BAE’de uzun süre kalabilecek.

Sırbistanlı tenisçi Novak Djokovic

Uzun dönem oturma vizesi olan Altın Kart uygulaması geçtiğimiz sene Mayıs ayında Dubai Hakimi Şeyh Muhammed bin Raşid tarafından duyuruldu. Altın Kart duyurulduktan kısa bir süre sonra, 400’den fazla yatırımcı ve iş insanına oturum vizesi verildi ve her gün çok sayıda insana altın kart vizesi verilmeye devam ediliyor.

Şeyh Muhammed, 70 ülkeden yaklaşık 6 bin 800 yatırımcı ve iş insanına, 100 milyar dirhem karşılığında altın kart verildiğini duyurdu.

The National