BAE vatandaşları, BAE’nin uzay görevinde yer almaya davet edildi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) uzay görevinin ilk aşamasında yer almaları için BAE’liler başvuru yapmaya davet edildi.

Muhammed Raşid Uzay Merkezi (MBRSC) BAE Analog Mission #1, SIRIUS (Scientific International Research in Unique Terrestrial Station) tecrit ve hapsetmenin insan psikolojisi, fizyolojisi ve ekip ilişkileri üzerindeki etkilerini araştırmak için Moskova’da yapılacak olan sekiz aylık bir program.

MBRSC Genel Müdürü Yusuf Hamad Al Şabani, “Analog görevler, bakış açılarının ve teknolojilerin gelişmesi için kilit role sahipler. Bunlar gelecekteki görevler için bütün insanlık için kritik önemde bulunuyor.  Uzay araştırmaları ve keşiflerindeki küresel çabalara katkıda bulunmayı hayal eden hırslı BAE’li adayların başvurularını bekliyoruz. Bu yıldızlara ulaşma şansınız” dedi.

MBRSC, 28-55 yaş aralığındaki uzay merakına sahip ve İngilizce iletişim kurabilen BAE’li adayların başvurularını bekliyor. Fizik, Tıp araştırmacılar, fizyologlar, biyologlar yaşam destek uzmanları ve Bilişim Teknolojileri ve elektronik uzmanlarının başvurularını bekliyor.

DEĞERLENDİRME AŞAMASI

Kısa listeye giren adaylar değerlendirilecek ve bu adaylarla mülakatlar yapılacak. Seçilen finalistler çeşitli sınavlara tabi tutulacak ve sonra da SIRIUS Moskova görevine katılacak CrewONE’nın son üyeleri belirlenecek.

BAE Analog Misyonu # 1, Emirati yeteneklerinin kendilerini geliştirmelerinde kilit rol oynayacak ve 2117 yılına kadar Mars’ta insan kolonileri kurmayı amaçlayan Mars 2117 Programı’nın geliştirilmesine katkıda bulunacaklar.

MBRSC’de Mars 2117 programının direktörü Adnan AlRais, “ BAE Analog Görev #1, marsta yaşam ve çevre koşullarının simülasyonu olacak. Sonuçları Mars’a mürettebat görevlerine daha iyi hazırlanmamızı sağlayacak davranışsal deneyler yapacağız. Katılımcılar bu deneyler süresince laboratuvarlar içinde hapsedilecek ve çeşitli deneyler ve tatbikatlarla kendilerine verilen görevleri yerine getirecekler” diye konuştu.

Başvurmak için analog.mission@mbrsc.ae ile iletişim geçin.

Arabian Business