Ivanka Trump, Abu Dabi ziyaretinde kadın girişimcilerle bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı ve danışmanı olan Ivanka Trump, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti sırasında Louvre Abu Dhabi ve Şeyh Zayed Ulu Camii’ni ziyaret etti. Ivanka Trump ardından BAE bakanları ve girişimcileriyle kadınların güçlenmesi konularını görüştü.

Ivanka Trump, gezi yaptığı gün ayrıca Kültür Bakanı Noura Al Kaabi, Uluslararası İşbirliklerinden Sorumlu Devlet Bakanı Reem Al Hashimi ve Bilim Bakanı Sarah Al Amiri ve kadın girişimcilerle yapılan kısa bir toplantıya katıldı.

ABU DABİ GEZİSİNDE ŞEYH ZAYED CAMİİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Ivanka Trump, toplantıda, ‘’BAE’ye yaptığım bu kısa gezinin; kadın girişimcilerden, son yıllarda ortaya çıkan fırsatlar, engeller, karşılaşılan zorlukları ve üretilecek çözümleri dile getirmek açısından çok verimli bir ziyarete dönmesini umuyorum’’ diye konuştu.

Uluslararası İşbirliklerinden Sorumlu Devlet Bakanı Reem Al Hashimi ve Ivanka Trump önce ikili bir toplantı yaptı, sonrasında ise Louvre Abu Dabi müze direktörü Manuel Rabate’nin gösterdiği Gilbert Stuart tarafından yapılan 1822 tarihli George Washington portresi ve Bani Yas Adası’ndaki bir Hristiyan manastırından getirilen duvar süsünü inceledi.

Saadiyat Adası’nda bulunan Louvre Abu Dabi, 2017 yılında açıldı ve Ürdün Kralı Abdullah ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da katıldığı bir törene ev sahipliği yaptı.

Ivanka Trump, Cumartesi öğleden sonra, bir tur rehberinin eşliğinde Şeyh Zayed Ulu Camii’ni ziyaret etti ve ziyaretçi defterini imzaladı.

KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

2017’de BAE ve Suudi Arabistan, Trump’ın Kadın Girişimciler fonuna 100 milyon dolar bağışladı, bu da az gelişmiş ülkelerdeki kadınlara mikrofinans sağlıyor. Bağış, Ivanka Trump’ın Riyad’ı ziyaret etmesinden sonra yapıldı. Bir Beyaz Saray etkinliğinde yaptığı konuşmaya göre göre Trump’ın ziyareti, ABD Meclisi ve Senatosu’nda iki taraflı bir çaba göstermesinin ardından iki gün sonra geldi.

Lansmanda; mesleki eğitim, sermaye ile pazarlara erişim ve kadınların istihdamı üzerindeki yasal ve kültürel engelleri azaltmak için hükümetlerle birlikte çalışma yoluyla kadınların ekonomiye katılımını artırmayı amaçlayan Ivanka Trump’ın Kadınların Küresel Kalkınma ve Refah Girişimi’nin birinci yıldönümü kutlandı.

Girişim, 2025 yılına kadar gelişmekte olan ülkelerde 50 milyon kadına erişimi hedefliyor ve yıllık raporuna göre halihazırda 12 milyon kişiye ulaştı.

Ancak eleştirmenler, bu çabanın, kadınları aile planlaması yoluyla güçlendirmek için yapılan girişimlere dış yardımı kesen bir yönetim için ‘bir yama’ olduğunu söylüyor. Trump 2017’de ABD hükümet fonu alan yabancı STK’ların aile planlaması önerileri sunmadıklarını kanıtlamaları için bir mevzuat çıkarmıştı. ABD’deki yoksullara yardım eden CARE kuruluşu, ABD’nin kadınların güçlendirilmesine yönelik yeni odağı memnuniyetle karşıladı, ancak üreme haklarını içerecek daha çok şey yapılması gerektiğini bildirdi.

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, ‘’CARE olarak, Ulusal Güvenlik Cumhurbaşkanlığı bildirisinde, kadınların sağlığına dikkat edilmemesinden ve gereken önemin verilmemesini görmekten rahatsız oluyor ve Trump İdaresi’ni, kadınların sağlığına ve esenliğine zararlı olan politikaları tersine çevirmeye çağırıyoruz’’ ifadesi yer aldı.

Uluslararası Kadın Sağlığı Koalisyonu raporu 2017 mevzuatını ‘’Kadınların, gençlerin ve ötekileştirilmiş toplulukların sağlığına ve esenliğine zararlı’’ olarak nitelendirerek sağlık hizmetlerindeki mevcut engelleri daha da artırdığını söyledi. Koalisyon, mevzuatın etkisini araştırmak için Kenya, Nepal, Nijerya ve Güney Afrika’da 170 görüşme gerçekleştirdi.

The National