Walter Lauter konferans sırasında konuşuyor

Körfez bölgesi dünyanın en önemli turizm pazarı

Lozan Turizm Otoritesi Arap Körfez Pazarları Direktörü Walter Lauser, İsviçre Turizm Kurumu heyeti içinde yaptığı Körfez turunun önemli sonuçlar elde ettiğini söyledi.

Walter Lauser, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Umman ve Kuveyt’teki ortaklarımız, İsviçre’nin Lozan kentinin önümüzdeki bahar ve yaz tatili sezonunda Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin vatandaşlarını ve sakinlerini alma hazırlıkları hakkında bilgilendirildi” dedi.

Ayrıca, Arap Körfezi bölgesini, Lozan Turizm Otoritesi için, ailenin eşlik edebileceği mümkün olan en uzun turist gecesini geçirmek açısından, dünyanın en önemli turizm pazarlarından biri olarak tanımladı.

Seyahat ve turizm acentelerinin ortaklarına Lozan’ın yaz sezonu hazırlıkları hakkında bilgi verildiğini belirterek, “Tamamen yeni kampanyalar ve üst düzey eğlence programları başlatmak için çalışacağız” dedi.

LOZAN’A GELEN ZİYARETÇİ SAYISINDA ARTIŞ GÖRÜLDÜ

Sözlerinin devamında, “Lozan’a gelen ziyaretçi sayısı son birkaç yılda önemli ölçüde arttı ve dünyanın en önemli turistik şehirlerinden biri haline geldi” şeklinde konuştu.

Özellikle, Monoc endeksine göre “dünyanın en iyi küçük şehri” unvanını aldıktan ve geçen Ocak ayında Gençlik Olimpiyatları’na ev sahipliği yaptıktan sonra ön plana çıktığını ve özellikle Körfez turistlerini çekmek için tasarlanmış bir dizi etkinlik ve özel deneyimler olduğunu söyledi.

Son olarak, “Ufukta beliren ve 2020 yılında dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ilgisini çeken çok çeşitli benzersiz ve yenilikçi turizm deneyimleri sunan, dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olarak konumunu güçlendirecek heyecan verici fırsatları açıkça görebiliyoruz” dedi.

Al Ittihad