Suudi Arabistan’da koronovirüs intiharı

Suudi Arabistan Kral Abdulaziz Üniversitesi’nde eğitim gören bir yabancı öğrenci, Cidde’de bulunan Kral Fahd Hastanesi’nin karantina odasının penceresinden kendini atarak intihar etti.

Cidde Sağlık Dairesi’nden yapılan açıklamada, hastanın Suudi Arabistan Kızılay Otoritesi tarafından Cuma günü hastaneye sevk edildiği belirtildi.

KORONAVİRÜSÜ OLDUĞU BELİRLENEMEDİ

Yapılan açıklamada, hastanın hastaneye kabul edildiğindeki semptomlara dayanarak bir solunum virüsünden şüphelenildiği belirtildi. Ancak açıklama, şüphelenilen virüsün koronavirüsü olup olmadığı belirtilmedi.

Hasta, tıp kurallarına göre tedavi edildi ve hastalığının teşhis edilmesi için gerekli bütün önlemler de alındı. Kesin teşhisin konulması ve tedavi edilmesi için laboratuvar sonuçlarının çıkması bekleniyordu.

Hastaya yapılan testlerin sonuçları Cumartesi günü elde edildi ve hepsi negatifti. Ancak hasta hayatını kaybetmişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sağlık Dairesi’nden yapılan açıklamada “Hasta, tıbbi gereklilikler nedeniyle tamamıyla izole bir odada tutuluyordu. Ancak hasta, pencerenin güvenlik butonunu kaldırarak kendini saat 00.24 pencereden attı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada öğrencinin sekiz aydır Suudi Arabistan’da olduğu ve Kral Abdulaziz Üniversitesi’nde öğrenci olduğuna da yer verildi.

Yapılan açıklamada öğrencinin hangi ülkeden olduğu bilgisine yer verilmedi. Ancak Al Arabiya ve sabq.org, adını açıklamadığı yetkililere dayandırarak, öğrencinin Çinli olduğu bilgisine yer verdi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Arab News