Husiler Suudi Arabistan ile doğrudan görüşmek istiyor

Suudi Arabistan’ın Yemen’de İran destekli Husiler ile dolaylı görüşme iddialarını kabul etmesinin ardından Husiler Riyad yönetimi ile doğrudan görüşmek istediğini duyurdu.

Husiler, farklı kanallar ile Suudi Arabistan ile yapılan görüşmelerin barış konusunda ciddiyetsizlik oluşturduğunu iddia ederek, Suudi Arabistan ile doğrudan görüşme talebinde bulundu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı son yaptığı açıklamada Husiler ile “arka kanallar” olarak nitelendirdiği aracılar aracılığı ile ilk kez Husiler ile görüşmeler yaptıklarını kabul etmişti.

Husilerin lideri Muhammed El Husi, Suudi Arabistan’ın bu açıklamasının ardandan sosyal paylaşım sayfası Twitter’dan yaptığı açıklamada “Arka kanallar üzerinde yapılan görüşmeler barış konusunda ciddiyetsizlik oluşturuyor. Doğrudan görüşmeler yapılmalı” dedi.

Husi lider, “Barış görüşmeleri karşılıklı olması gerekiyor. Bu da gerilimin tırmandırması anlamına gelmiyor. Savaş kararları gibi barış kararları da bir sorumluluk  ve şeffaflık gerektiriyor.” İfadelerini kullandı.

Yeni Yemen