Suudi Arabistan, Ortadoğu’nun en iyi TV yapımcılığı merkezini kuruyor

Suudi Arabistan’ın Ortadoğu’nun önde gelen televizyon prodüksiyon merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu söyleyen bölgenin en büyük yayın şirketi MBC’nin yöneticisi Johannes Larcher, Riyad’da bir sanat, medya ve eğlence için yeni bir medya bölgesi kurmayı planladıklarını belirtti.

MBC Shahid VOD platformunu denetleyen Larcher yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan’ın, Mısır ve Lübnan’ın yanında bölgenin en büyük iyi içerik üreten merkezini yaratmak istiyoruz. Yeni kuracağımız merkezde kendimizi daha çok şey yaparken görüyoruz. VİZYON 2030 reform planına dâhil önemli yatırımlar bulunuyor. Bu yatırımların içinde oyunculuk okulları, ses alanında gelişmeye kadar eğlence endüstrisine dâhil her şey bulunuyor. Bu, Suudi Arabistan hükümeti için önemli bir tema ve biz de bunu destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN EN BÜYÜK MERKEZ OLACAK

Suudi Arabistan, MBC’nin 2020 için en yeni yapımlarından biri olan “Dahaya Halal’in (Helal kurbanlar)” çekileceği mekân olarak belirlendi.

Ghada Adel, Rania Youssef, Ahmed Dawood, Eman Alassi, Karim Kassem, Salwa Khattab, Sabri Fawaz, Mahmoud Laithy ve Asmaa Jalal’ın oynadığı Mamlakit Iblis (Şeytan Krallığı)

Bu ayın başında MBC Group CEO’su Marc Antoine d’Halluin, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da kurulacak olan yeni medya şehrinin ana kurumu olacaklarına dair bir planı açıkladı.

Mila Al-Zahrani, Al-Anoud Saoud, Noura Al-Asr, Mohamad Meshaal, Dana Al-Salem, Abeer Sandar, Fatima Al-Husni, Shajart Durr’ın oynadığı Boxing Girls

D’Halluin, “Ekibimizin zenginliği, medya sektörüne yeni katılacak genç Suudi Arabistanlılara yüksek mesleki standartlar ve küresel en iyi uygulamalarla birlikte yeni beceriler sunacak” ifadelerini kullandı.

Salam Katanan, Hisham Affifi, Maha Jaafar, Abdul-Rahman Al-Shaikhi, Reem Nadar, Maya Akra ve Saeed Duzdar’ın oynadığı Huna Al Ard (Burası Dünya)

D’Halluin, “Riyad’ın sanat, medya ve eğlence alanlarındaki yeni medya şehri, medya sektörünün büyümesi, genişlemesi ve gelişmesi için iyi bir yapım alanı olacağından eminim. Aslında, en iyi ve en yenilikçi yapımcıları buraya çekecek ve MBC Group’un yeni Suudi Genel Merkezi de burada yer alacak” şeklinde konuştu.

Arab News