Artık sağlık merkezleri yeşile dönüşecek

Dubai Sağlık Otoritesi, sürdürülebilir kalkınma inisiyatifleri ve kabul edilen yeşil uygulamaların bir parçası olarak Al Mizhar, Nad el-Hamar ve el-Barşa sağlık merkezlerinin her birinde “Yeşil Ev” projesinin ilk aşamasını uygulamaya başladı.

Dubai Sağlık Otoritesi Çevre Sağlığı ve Güvenliği Departmanı Müdürü Yusuf Muhammed el-Ali, sağlık, refah, sanayi, yenilik, altyapı, şehirler ve sürdürülebilir yerel topluluklar, sorumlu tüketim ve üretim ve ortaklıklar ile ilgili bir dizi sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşmak için çalışacak olan bu projenin önemini vurguladı.

Sürdürülebilir şehirler ve topluluklar oluşturmak ve topluluk üyelerinin genel sağlığını arttırma hedeflerini gerçekleştireceğine dikkat çekti.

Sözlerinin devamında, sağlık merkezlerinde uygulanacak projelerin, otoritenin sağlık tesislerindeki yeşil alanın artırılmasına ve karbon emisyonlarını azaltıp, oksijen oranını artırarak ve atmosferdeki karbondioksit oranını azaltmak için bir şekilde su ve elektrik tüketimini azaltarak hava kalitesini yükseltmeye etkili bir şekilde katkıda bulunacağını söyledi.

Ali, bu projenin tarımsal üretim programları, çevre koruma ve sağlıklı beslenme ile çalışanların ve toplum üyelerinin ve sürdürülebilir sistemler, teknolojiler ve yeniden kullanılan malzemeler yoluyla tarımda sürdürülebilir malzemelerin kullanılmasının teşvik edilmesinin ve bilinçlendirilmesinin yanı sıra sıcaklıkların azaltılmasına katkıda bulunacağını da sözlerine ekledi.

WAM