İsraa tarafından 2020’de başlatılacak etkinliklerin detayları açıklandı

Kral Abdülaziz Dünya Kültür Merkezi (İsraa), 2020 programının bir paketini sundu ve yaratıcılık, kültür, bilgi, sanat ve toplum gibi beş modern dinamik alana dağıtılan 44 programın detaylarını açıkladı.

Etkinliklerin, ziyaretçilere gelişime ayak uyduran parlak bir geleceği sağlamak için yetenekleri canlandırarak yenilik ve yaratıcılık kültürünü geliştirmek için verimli bir ortamı “zenginleştirmeye” odaklandığını belirtti.

İsraa Müdürü Hüseyin Hanbaza, merkezin ev sahipliği yaptığı programların, çeşitli yeteneklerin geliştirilmesi ve entelektüel ve kültürel konumunu geliştirmeye yönelik yaratıcılık, kültür, bilgi, sanat ve toplum alanlarında sürekli yenilenme etrafında gerçekleşeceğini açıkladı. Ayrıca, merkezin bu yıl içinde ev sahipliği yapacağı faaliyetler ve programlar, bilgi yapısını, en iyi yollarla sürekli öğrenime izin verecek şekilde, fikir ve deneyimlerin paylaşılmasını sağlayan etkileşimli bir yaratıcı ortam sağlamaya çalışacağını belirtti.

“Merkez” tarafından başlatılan programlar, kültürel ve yaratıcı içeriği desteklemek için ulusal bir program olarak yerel içerik endüstrisini geliştirmeyi ve çeşitli sektörlerde Krallık’taki fırsatı, orta ve küçük kurumları ve görsel, işitilebilir ve okunabilir içerikle ilgilenen şirketleri katılmaya davet ederek “içeriği zenginleştirme” başlıklı program ile başladı.

Yaratıcılık sezonu “Tenvin” önümüzdeki Ekim ayında açılacak, Krallık’taki en büyük yaratıcı etkinlik olacak. Sanat, bilim, edebiyat, kültür ve girişimcilikte yaratıcılığı keşfetmek ve yaratıcı endüstrileri teşvik etmeyi amaçlayan diyaloglar yaratmak için yıllık olarak düzenlenecek. Aynı zamanda, Suudi yeteneklerini küresel deneyimlerle birleştirerek gelecek nesli güçlendirmeye çalışacak.

Tüm bu etkinlikler arasında çok sayıda diyalog, toplantı, etkinlik, uzmanlaşmış ve uzman olmayan atölye çalışmaları ve yerel tiyatro yeteneğini geliştirmek için hizmet sunmayı ve kitlelerin ayak uydurabilecek sanatsal deneyimlere katılabilecekleri yenilikçi bir yaratıcı alan sağlamayı amaçlayan bir dizi uluslararası ve yerel tiyatro şovu yer alacak.

Al Arabiya