Kral Selman’dan Moritanya Cumhurbaşkanı ve eSwatini Kralı’na mektup

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ülkesinin, Güney Afrika Büyükelçisi Sultan el Angari aracılığıyla eSwatini (eski Swaziland) Kralı 3. Mswati’ye mektup gönderdi.

eSwatini Kralı 3. Mswati tarafından önceki gün kabul edilen Angari, Kral Selman’ın 3. Mswati ve ülke halkına selamlarını ilettiğini bildirdi.

Bu bağlamda, Kral Selman’a teşekkürlerini ifade eden eSwatini Kralı, ülkesinin Suudi Arabistan ile ikili ilişkileri geliştirmeye istekli olduğunu belirtti.

Diğer yandan Kral Selman, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Vild eş-Şeyh el-Gazvani’ye de mektup gönderdi. Kral Selman’ın mektubu, Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid bin Abdullah el-Kasbi’nin Moritanya Cumhurbaşkanı tarafından Noakşot’ta Başkanlık Sarayı’nda kabulü sırasında teslim edildi.

Konuyla ilgili basın toplantısı sırasında açıklama yapan Kasbi, Suudi Arabistan ve Moritanya arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu ifade ederken, dost olan bu iki ülkenin ticari ve yatırım ilişkisinin liderlerin isteğine uymadığını belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin en önemli dayanağının, ticari ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi için gerekli olan özel sektör olduğuna değinen Suudi Bakan, Moritanya Cumhurbaşkanı ile görüşmesi sırasında mevcut yatırım fırsatları konusunu ele aldıklarını aktardı.

Kasbi açıklamasında, Moritanya’nın Atlantik Okyanusu’nda 700 kilometreden fazla sahil dahil, tarım, hayvancılık, turizm, maden, enerji gibi tüm doğal malzemelere sahip olduğuna dikkati çekti.

Öte yandan Moritanya Başbakanı İsmail Vild eş-Şeyh Sidya önceki gün Suudi Arabistan Ticaret Ve Yatırım Bakanı Macid bin Abdullah el-Kasbi ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve ortak ilgi alanları ele alındı. Moritanya Cumhurbaşkanı’nın önümüzdeki hafta Suudi Arabistan’a resmi ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Şarkul Avsat