Körfez Ülkeleri İçişleri Bakanları Expo Dubai’yi ziyaret etti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İçişleri Bakanı Şeyh Saif bin Zayed Al Nahyan, Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdülaziz bin Suud bin Nayef bin Abdulaziz, Bahreyn İçişleri Bakanı Şeyh Raşid bin Abdullah Al Halife, Kuveyt İçişleri Bakanı Enes Salih, Umman İçişleri Bakanı Hammud bin Faysal Al Busaidi, Arap Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Dr.Nayef Falah Mubarek el-Hacraf ve BAE’den bir dizi konuk ile Expo alanını gezdi.

Karşılayanlar arasında Expo 2020 Dubai Hoşgörü Bakanı Şeyh Nahyan bin Mübarek Al Nahyan, BAE Uluslararası İşbirliği Devlet Bakanı ve Expo 2020 Dubai Genel Müdürü Reem Bint Ibrahim el-Haşimi yer aldı.

EXPO 2020’NİN DUBAİ EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMİ

Şeyh Nahyan bin Mübarek Al Nahyan, “İçişleri Bakanı Şeyh Saif bin Zayed Al Nahyan ve Expo 2020 Dubai’deki Expo’nun Arap Körfez Ülkeleri İçişleri Bakanlarının ziyaretiyle onurlandık. GCC ülkelerinin seçkin katılımları sayesinde olağanüstü olacak” dedi.

Sözlerinin devamında, “Expo 2020 Dubai ile dünyanın çıkarları da dahil olmak üzere uluslararası işbirliğini güçlendirmek için çalışıyoruz ve bunun kalbinde Arap bölgemiz var” ifadelerini kullandı.

Konuklar, BAE’nin ev sahipliğinde ve ilk kez Orta Doğu, Afrika ve Güney Asya’da düzenlenen bu uluslararası etkinliğe yönelik bazı hazırlıklar hakkında bilgi aldı ve ayrıca projenin aşamaları ve küresel etkinliğe ev sahipliği yapacak inşaat ve hazırlıklar açısından neler yapıldığına dair bir açıklama dinledi.

Konukların turu, Expo 2020’nin içerdiği şeylerin gözden geçirilmesi, uluslararası görevlerde bir sunum ve bu önemli uluslararası etkinliğin güvence altına alınması üzerine özel bir sunumu içerdi.

Bakanlar, bölgede öncü ve türünün ilk örneği olan küresel etkinliği gerçekleştirmeye tanık oldukları iyi organizasyon ve hazırlığa övgüde bulundular ve BAE tarafından düzenlenen etkinliğin kapsamlı ekonomik kalkınma yolunda önemli bir nokta olacağını ve bir bütün olarak bölgede ekonomik ve yatırım cazibesi faktörü olacağını vurguladılar.

WAM