Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed el Hatib

Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed el Hatib kimdir?

Yeni atanan üç Suudi Arabistan Bakanı, Kral Abdülaziz bin Selman’ın önünde yemin etti.

Yapılan kabine revizyonundaki bazı değişiklikler şu şekilde: Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki, Turizm Bakanı Ahmed el Hatib ve Yatırım Bakanı Halid el Falih olarak belirlendi.

Yapılan kabine revizyonunda yatırım, turizm ve spor alanındaki bazı devlet kuruluşları bakanlıklara yükseltilerek kabineye bağlandılar.

Kral Selman, Suudi Arabistan Turizm ve Ulusal Miras Komisyonu’nun (SCTH) Turizm Bakanlığı olmasına ve Turizm Bakanı olarak Ahmed el Hatib’in getirilmesine karar verdi.

Ocak 2019’da Ahmed el Hatib, SCTH’nin başkanı olarak atanmıştı. El Hatib, aynı zamanda Suudi Arabistan Askeri Endüstrisi’nin (SAMI) Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Eğlence Otoritesi (GEA) Yönetim Kurulu Başkanı görevlerinin yanı sıra Suudi Arabistan Kalkınma Fonu’nun (SFD) da yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyordu.

El Hatib, Kraliyet mahkemesinin eski danışmanı, 2014-2016 yılları arasında sağlık bakanı ve 2006 yılında kurulan Suudi Arabistan sermaye piyasası kurumu Jadwa Investment’ın başkanı olarak hizmet etti.

El Hatib’in bankacılık sektöründe 23 yıllık bir deneyimi bulunuyor. 1992 yılında Riyad Bankası kadrosuna katıldı ve 11 yıl boyunca çeşitli bölümlerde çalıştı.

Yeni Turizm Bakanı, 2003 yılında Saudi British Bank’ın (SABB) kadrosuna katıldı. Burada Faizsiz Bankacılığın (Islamic Banking – Amanah) kurulmasına katkıda bulundu. Daha sonra bu bankada genel müdür oldu.

El Hatib, Kral Suud Üniversite İşletme Bölümü’nden lisans derecesine sahip. İşletme bölümünden mezun olduktan sonra Kanada Dalhousie Üniversitesi’nden varlık yönetimi diploması aldı.

Arab News