Suudi Arabistan çalışma vizesi sahiplerine korona yasağı uygulamayacak

Suudi Arabistan, koronavirüs salgını nedeniyle umre için krallığa gelecek ziyaretçilerin ülkeye girmelerine geçici bir yasak getirildiğini ancak çalışma vizesi sahiplerinin bu yasaktan etkilenmeyeceğini açıkladı.

Suudi Arabistan’da henüz bir Covid-19 vakası olmasa da hükümet koronavirüs salgını nedeniyle seyahat yasağı koydu. Suudi Gazete’ye göre; çalışma vizesi ve aile ziyareti vizesi olan kişiler, uygulamaya konulan seyahat kısıtlamalarından muaf olacak.

Seyahat kısıtlamalarının ardından, tüm Körfez İşbirliği Konseyi Ülkeleri vatandaşlarının ulusal kimlikleri yerine Suudi Arabistan’a gidip gelmek için pasaport kullanmaları gerekecek. Ancak, seyahat kısıtlamaları getirilmeden önce kendi ulusal kimliklerini kullanarak Suudi Arabistan’a gelmiş olan Körfez İşbirliği Konseyi Ülkeleri vatandaşlarının ulusal kimliklerini kullanarak kendi ülkelerine dönmelerine izin verilecek.

Öte yandan Suudi Arabistan Pasaportlar Genel Müdürlüğü (Jawazat), son iki hafta içinde birden fazla yeniden giriş vizesi sahibi kişilerin virüsten etkilenen ülkelere seyahat etmedikleri takdirde krallığa tekrar girebileceklerini açıkladı.

Khaleej Times