Mansur bin Zayed “Umex ve Simtex 2020” fuarının açılışını yaptı

Abu Dabi Veliaht Prensi ve Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın denetiminde, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan, insansız sistemler fuarı Umex 2020 ve simülasyon ve eğitim fuarı Simtex 2020’nin dördüncüsünün açılışını yaptı.

Şeyh Mansur, Fuar’ın yönetim kurulu başkanları ve hem sivil hem de askeri katılımcı ülkelerden gelen heyet üyeleri ile bir araya geldi. Abu Dabi tarafından her iki yılda bir düzenlenen bu uluslararası etkinliğin arzulanan başarıyı elde edeceğini umduğunu ifade ederek konuklara Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) güzel vakit geçirme dileklerinde bulundu.

Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan, iki fuara katılan bir dizi ulusal ve yabancı standı ziyaret etti, burada yapay zeka teknolojileri ve robotların yanı sıra bir dizi fuar firmasını ziyaret ederek en son yenilikler ve teknolojilerle ilgili bilgi aldı.

Ayrıca Fuar sırasında, katılımcıların, bu önemli sektörlerde gelecekteki küresel eğilimleri araştırmak için diğer katılımcılarla deneyim alışverişinde bulunmasının önemi hakkında katılımcılarla ve şirket temsilcileriyle görüştü.

Öte yandan Nahyan, yeni BAE yapımı “Karmoushe Dron” helikopterini Edge platformunda inceledi. “Karmoushe” lansmanı, 6 saate kadar bir süre boyunca yaklaşık 100 kg’a kadar yükleri taşımak için tasarlanmış hafif bir askeri helikopterle hava operasyonlarının yeteneklerini artırmayı ve performansı artırmayı amaçlıyor.

GELECEĞE AÇILAN KAPI

Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan, Yumex ve Simtex sergilerinin geleceğe açılan bir kapı olduğunu ve BAE’nin çeşitli uluslararası etkinliklere ve sergilere katılma talebinin artması için inovasyonu teşvik etmek açısından olağanüstü bir fırsat olduğunu söyledi.

Sözlerinin devamında, BAE’nin, tecrübelere kapılarını açarak en son teknolojileri ve en iyi küresel uygulamaları benimsemeyi amaçlayan stratejileriyle yapay zekayı çekerek ve benimseyerek çeşitli teknolojik ve endüstriyel alanlarda varlığını ve itibarını pekiştirmeyi başardığını vurguladı.

Açılış töreni sırasında, yapay zeka tekniklerini ve robotik dünyasında ve canlı teknik sunumlarda geleceğin teknolojisinin en son bulgularını kullanarak etkileşimli bir sunuma, ardından çeşitli sergi tesislerindeki üstünlüğünün bir turuna ve ulusal, bölgesel ve küresel ürünler ve yenilikler için platformlara tanıklık etti.

Mevcut oturum, insansız sistem endüstrilerindeki en son yenilikleri ve teknolojileri, simülasyonları ve eğitimleri, yapay zeka teknolojileri ve robotların yanı sıra bu sektörlerde gelecekteki küresel eğilimleri ve bu alanlarda uzmanlaşmış küresel bir kitlenin önünde, uzman yerel, bölgesel ve küresel kurumların katılımıyla gerçekleştirildi.

İki fuar, insansız sistemlerin günlük insan yaşamında sağladığı fonksiyonel ve pratik yönleri vurgulamayı amaçlıyor; esneklik düzeylerinin artırılması, sermayenin azaltılması ve operasyonel maliyetlerin düşürülmesi ile temsil edilen bir dizi fayda ile özetlendi.

Katılımcı firma sayısı dördüncü fuarda, 2018’deki bir öncekine göre yüzde 38’lik bir büyüme oranı ile 166 şirkete ulaştı ve katılımcıların toplam alanı, katılımcıların bir önceki seansına kıyasla yüzde 40 artarak 25 bin metrekareye ulaştı. 7 ulusal standa ek olarak 30 ülke sayısına ulaştı. Etkinliğe katılan ulusal şirket sayısı, toplam sergileyen şirketlerin yüzde 40’ını oluşturarak 66 şirkete ulaştı. İki fuarın, dünyanın dört bir yanından 18 binden fazla ziyaretçiyi çekmesi ve bir önceki oturuma göre yüzde 50’den fazla bir büyüme oranı bekleniyor.

Umex ve Simtex Fuarı, Halife Üniversitesi tarafından düzenlenen Muhammed bin Zayed Global Robotik Yarışması 2020 ile birlikte ilk kez yeni etkinlikler düzenledi. Ayrıca, Yapay Zeka ve Robotik Yarışmaları serisinin ulusal şampiyonasına ek olarak birçok yeni etkinliğe tanık oldu.

Her iki fuarla birlikte, Halife Üniversitesi tarafından düzenlenen “Muhammed bin Zayed Global Robotik Yarışması 2020” nin faaliyetleri başlatıldı. 2015 yılında başlatılan bu yarışma, iki yılda bir Abu Dabi’de düzenlenen robotik alanındaki en prestijli küresel yarışmalardan biri olarak biliniyor. Ayrıca yarışmada kazanana verilen ödül 5 milyon ABD doları tutarında.

YARIŞMA 3 KATEGORİ İÇERİYOR

Yapay zeka, robotlar ve kendini kontrol eden kara ve hava araçlarında en önemli yenilikleri çeken Muhammed Bin Zayed Robotik Yarışması 2020, üç kategori içeriyor ve toplam 34 ekip ve 100 uluslararası üniversiteler arasında yüzde 10’luk bir kısımda yer alan 500 araştırmacı ile en iyi robotik sistem laboratuvarlarını temsil edecek.

İki fuara ek olarak, 2015 yılında başlatılan Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Yapay Zeka ve Robot Yarışmaları Serisi Ulusal Şampiyonası” nın altıncısı başlatıldı. Bu yıl BAE okulundan 6 bin 700’den fazla öğrencinin katıldığı şampiyona, robotik laboratuvarlarının aktivasyonunda ve robotik ve yapay zeka alanında inovasyon, işbirliği ve uluslararası rekabetin teşvik edilmesinde ve yaratıcı ve teknolojik tasarım alanlarında ileri beceriler alanında küresel katılım düzeyinin ve ölçeğinin yükseltilmesinde önemli bir rol oynayan sürdürülebilir bir eğitim platformu kurmayı hedefliyor.

Abu Dabi Ulusal Fuar Şirketi “ADNEC”, Umex ve Simtex 2020 Fuarları’nı, Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı ve Abu Dabi Self-Systems Yatırım Şirketi “ADASI” ile stratejik ortak olarak işbirliği içinde düzenliyor.

WAM