Ports World, Kanada’daki Fraser Surrey Dock’u satın aldı

Küresel ticaretin öncü katalizörü ve dünyanın en büyük liman işletmecilerinden biri olan Dubai Ports World, Kanada Quebec’teki Mevduat ve Yatırım Fonu (CDPQ) ile ortaklaşa,  Macquarie Yatırım Ortakları’ndan (MIP) Fraser Surrey Duck şirketini satın almayı tamamladığını açıkladı.

Bu satın alma, Kanada, Vancouver, Nanaimo, Prens, Robert ve St. John’daki terminal operasyonlarını da içeren ve Kanada’nın doğu ve batı kıyıları arasında dökme yük hizmetleri ile entegre bir deniz hizmetleri platformu sağlayan Kanada’da DP World’un varlığını destekleyecek.

DP World stratejisi ile, şirket tedarik zincirinin daha büyük bir bölümüne katılmak için lider bir katalizör ve çözüm sağlayıcısı oldu. “DP World”, müşterilerle doğrudan iletişim kurmak ve lojistik çözümler sunmak için liman iş birimi, lojistik ve denizcilik hizmetlerine, işin hızlandırılması amacıyla tedarik zincirindeki verimsizlikleri ortadan kaldırmanın yanı sıra çok sayıda yatırım yaptı.

Bu vesileyle, Dubai Ports World Group Başkanı ve CEO’su Sultan Ahmed bin Suleym, “Fraser Surrey Dock’un satın alınması, Kanada’nın batı sahilindeki varlığımızı, özellikle de müşterilerimizin birden fazla tesis için artan talebi ile desteklemeye katkıda bulunuyor. Fraser Surrey Dock’un gerekli tüm altyapıya sahip olduğundan ve bu gereksinimi karşılamak için uygun konumda olduğundan eminiz” dedi.

Sözlerinin devamında, “Yenilikçi yaklaşımımızın, DP World’den Fraser çalışmalarına kendi kategorisindeki en iyi terminal operasyonlarının eklenmesine katkıda bulunacağından eminiz” ifadelerini kullandı.

DP World Amerika Genel Müdürü Matt Leach, “DP World portföyüne yapılan bu yeni ekleme, Kanada’nın dinamik iş ortamında daha fazla büyüme için benzersiz perspektifler sunuyor” dedi.

KUZEY AMERİKA’NIN BATI KIYISINDAKİ EN BÜYÜK İSTASYON

Fraser Surrey Dock şirketi, yirminci yüzyılın altmışlı yıllarının başlarında kuruldu ve Kuzey Amerika’nın batı kıyısındaki en büyük modern ve çok amaçlı istasyon haline geldi. Şirket, bölgedeki çelik ithalatı için ana istasyonlardan biri olan ve her yıl istasyonu kapsayan 189 dönümlük bir alanı işletiyor. Bir milyon ton tarımsal ürün, bir dizi konteyner nakliye hattına hizmet ediyor ve 2019 boyunca 20 feet ölçüsünde 350 binden fazla TEU ele aldı.

DP World Kanada Genel Müdürü Maxim Mihik yaptığı açıklamada, “Dubai World olarak müşterilerimiz ve faaliyet gösterdiğimiz toplulukların yaşamı üzerinde olumlu bir etki yaratmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Mihik, “Fraser Surrey Dock” yeni iş fırsatı yaratacak ve bir bütün olarak British Columbia ve Kanada ilinin geneline ekonomik faydalar sağlayacak” ifadelerini kullandı.

DP World, Kanada’da önemli bir yatırımcı olarak biliniyor ve Kanada’nın batı kıyısında üç istasyonun işletmecisi olarak şirketin Asya ile Kuzeybatı Pasifik arasında büyük bir geçit sağlıyor. Şirket, “Fraser Surrey Dock”u, Kanada’da nakliye ve boşaltma alanında lider bir yer haline getirmeyi amaçlıyor.

GLOBAL ORTAKLIK

Yeni devralma DP World ile Quebec’teki Mevduat ve Yatırım Fonu (CDPQ) arasındaki küresel ortaklığın bir parçası oldu. 2016’da DP World, platform oluşturmak için Quebec’teki Mevduat ve Yatırım Fonu (CDPQ) ile ortaklığa girdi 3,7 milyar ABD doları değerinde dünyanın dört bir yanındaki limanlara ve terminallere yatırım yaptı. O zamandan bu yana, bu ortaklık liman sektöründeki seçkin “DP World” kaydından ve siteler dahil olmak üzere dünya çapında 10 liman ve Kanada, Şili, Dominik Cumhuriyeti ve Avustralya’da istasyondan oluşan yüksek kaliteli bir portföy geliştirmek için altyapı alanında dahili olarak geliştirilen CDPQ fonunun uzmanlığından faydalandı. DP World, platformun yüzde 55’ine sahipken, CDPQ Fonu kalan yüzde 45’ine sahip.

WAM