2. Riyad Uluslararası İnsani Yardım Forumu’nda mülteci sorunu

Uluslararası uzmanlar dünyanın karşı karşıya olduğu temel insani zorluklarla mücadele amaçlı bir konferans için Riyad’da bir araya geldi.

Kral Selman İnsani Yardım ve Yardım Merkezi tarafından BM ile ortaklaşa düzenlenen ikinci Riyad Uluslararası İnsani Yardım Forumu iki gün sürdü ve insani alanda dünyanın en deneyimli ve etkili liderlerini bir araya getirdi.

İNSANİ KRİZ ELE ALINDI

Kral Selman İnsani Yardım ve Yardım Merkezi bildirisinde, “Düzenlenecek olan bu forum, mevcut küresel insani zorlukların en önemli konularını ele almak ve görüşmek için büyük bir fırsat olacaktır’’ açıklaması yer aldı.

Eylem önerilerinin ele alınacağı forum, Kral Selman’ın himayesinde düzenleniyor. Forum; İnsani zorluklarla ilgili olarak devam eden girişimleri ve doğal afetler ile askeri çatışmaların kurbanlarına yardımları iyileştirmenin yollarını gözden geçirecek.

Forumun gündemindeki küresel konular arasında; insani ve kalkınma çalışmalarını birbirine bağlamanın önemi; göç sorunları; kriz ve yerinden edilmede yaşayan küçük çocuklar için acil desteğin artırılması; insani müdahalede kanıta dayalı mesleki uygulama ile acil sağlık durumlarını önlemek, tespit etmek, yanıtlamak ve iyileşmek için ortak çabalar yer aldı.

Arab News