BAE, Senegal ve Gambiya’da 24 insani yardım projesi uyguladı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli bir hayırsever ve yardım kuruluşu olan Dar’ul Berrr Derneği tarafından Senegal ve Gambiya’da yürütülen insani ve hayırsever proje sayısı, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki hayırseverler tarafından finanse edilen 24 projeye ulaştı.

Meclis heyeti, Senegal ve Gambiya Cumhuriyetlerini, hayır işleri ve insani yardım projelerini desteklemeyi amaçlayan 9 günlük bir çalışma misyonunda ziyaret etti.

Dernek heyetinden Yardım Projeleri Sektörü Başkanı İmran Muhammed Abdullah ve Yetimler Dairesi Başkanlığı ve Aileler Sponsoru Müdürü Abdul-Kerim Cafer el-Hasan, iki ülkenin dernek ortaklarından iki kuruluşun temsilcileriyle bir araya geldi.

İmran Muhammed Abdullah yaptığı açıklamada, “Ziyaret, insani yardım ve kalkınma projelerinin çalışmalarını takip etmeyi ve iki ülkedeki dernek tarafından finansa edilen yetimleri güvence altına almayı ve “Darul Berr” projelerinin yıllık planı çerçevesinde proje ortakları tarafından alan iletişimi ve ortaklardan yetkililerle görüşmeyi amaçlıyor” dedi.

Ayrıca, Senegal ve Gambiya’daki gezinin, iki ülkede onlara sponsor olan, onlarla tanışan, koşullarını kontrol eden ve onlara ayni hediyeler dağıtan 160 yetim ve Dar’ul Berr ile bir toplantı içerdiğine dikkat çekti.

Dar’ul Berr ekibi, diğer yetimhanelerde 200 yetimle tanıştı ve koşullarını belirlemek ve mali aidatlarını aldıklarından emin olmak için 3 yetim aileyi evlerinde ziyaret etti.

WAM