Husi terörü Yemenli çocukların geleceklerini çalıyor

İran destekli darbeci Husi milisleri, hükümete yönelik 21 Eylül 2014’teki darbe girişiminden bu yana sürdürdükleri acımasız savaşta kullandıkları Yemenli çocukların geleceklerini çalıyor.

Husiler, Yemen’de yıkıcı hedeflerine ulaşmak için terörist faaliyetlerle gerçek yüzlerini gösterirken çocuklara karşı her türlü ihlali gerçekleştirmeye devam ediyor.

Terörist Husi milisleri tarafından kaçırılan Yemenli çocuklar, savaş cephelerinin ön saflarına sürüldüler. Husilerin mayın döşeme işlerinde de kullanılan çocukların, aşırılık yanlısı ideolojik fikirlerle beyinleri yıkandı. Çocukları canlı kalkan olarak kullanan Husiler, çocuk haklarını korumaya yönelik tüm uluslararası yasaları ve sözleşmeleri ihlal ediyor.

Bununla birlikte darbeci milisler, 4,5 milyon Yemenli çocuğu eğitimlerinden mahrum bıraktı. Okulları askeri kışla ve karargâhlara dönüştüren Husiler, kontrolleri altındaki yerleşim yerlerinde mezhepçiliği ve nefreti körükleyen çeşitli müfredatlar geliştirerek Yemen’in genç neslinin beynini yıkadı.

Şarku’l Avsat’ın Al Riyad gazetesi kaynaklı haberine göre, Yemen İnsan Hakları İhlallerini İzleme Birliği’ne göre 2019 yılında Yemen’in 14 ilinden 346 çocuk Husi milisleri tarafından silah altına alındı. Bu çocuklardan 101’inin Sana’dan, 93’ünün Zamar’dan, 67’sinin İmran’dan, 27’sinin İbb’den ve kalan 27’sinin ise el-Mehvit bölgesinden olduğu bildirildi.

Yemen İnsan Hakları İhlallerini İzleme Birliği, 2019 yılında savaş alanlarında Yemenli 89 çocuğun öldüğünü, 113 çocuğun cephede olduğunu, 136 çocuğun akıbetinin bilinmediğini ve 8 çocuğun ise ailelerine geri iade edildiğini kaydetti.

Şarkul Avsat