Suudi vatandaş kanseri böyle yendi

Suudi vatandaş, sabır ve iyimserlikle kuşandı ve kanserle yaptığı yolculukta kemoterapi süreçlerini zorlu bir şekilde atlattı, hastalığa zaferle meydan okudu.

Kanserden kurtulan Muhammed es-Selami, 2008’den bu yana kanını vuran kanseri yenene kadar hastalıkla yolculuğunu anlattı. Selami, “Ulusal Muhafız Hastanesi’ndeki doktorlar kemoterapi olmam gerektiğine karar verdiklerinde gücümü kaybetmedim. İki seanstan sonra Kral Faysal İhtisas Hastanesi’nde kemik iliği nakli yapmaya karar verdiler ve yıllar sonra kanserden kurtuldum elhamdülillah” dedi.

Sözlerinin devamında, “Bir gün Allah’ın bu acıya son vereceği ve normal yaşama geri döneceğimi biliyordum. Tedavi günleri acı ve umut arasında geçti. Randevularımı ertelememeye dikkat ettim, böylece kanseri hayatıma sokmadım. Allah’a şükürler olsun son analizimi yaptıklarında kanser ortadan kayboldu ve şükürler olsun ki ondan kurtuldum ve hikayem böylece sona erdi, işime geri döndüm ve evlendim ve hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca, “Psikolojik hazırlık kanser hastalarının hastalığın üstesinden gelmesi için çok önemli” dedi.

Selami, kanser hastalarına bir mesaj göndererek, “Hastanın inancı, hastalık hakkındaki düşünceyi ve tedavi sürecini değiştiriyor. Allah’a mutlak imandan sonra kötümserliğe artık yer kalmıyor ve O’nun izniyle tedaviye başladıktan sonra şifa buluyorsunuz” dedi.

Al Arabiya