İran Cumhurbaşkanı Hassan Ruhani

Ruhani: Koronavirüsü İran’ın neredeyse tüm bölgelerine bulaştı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsün İran’ın neredeyse tüm bölgelerine ulaştığını belirtti.

İran Cumhurbaşkanlığına ait internet sitesi üzerinden yayınlanan Ruhani’nin açıklamasında, “Bu yaygın hastalık bölgelerimizin neredeyse tamamına ulaştı. Bu küresel bir salgın” dedi.

İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, ülkede hızla yayılan korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 92’ye yükseldiğini açıkladı. Korona vaka sayısının ise 2 bin 922 olduğunu söyleyen Cihanpur, ”Son 24 saatte yapılan testlerde 586 kişinin korona virüsü testleri pozitif çıktı. Böylelikle ülkedeki vaka sayısı 2 bin 922’ye yükseldi. Bu yeni 586 vaka’dan 15 kişi de hayatını kaybetti” dedi. Kiyanuş Cihanpur ”İyileşip taburcu olan kişilerin sayısı da 552’ye ulaştı” ifadesini kullandı.

Öte yandan İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani’nin de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı açıklandı.

İran’ın eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Şarkul Avsat