Macron ve Trump daha önceden gerçekleştirdikleri bir toplantı esnasında

Macron ve Trump koronavirüs ile mücadelede daha etkili bir yol izlemeye karar verdi

Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüs ile mücadelede sağlık, bilim ve ekonomik açıdan koordinasyon sağlanması için G7 ülkeleri çerçevesinde bir vizyon geliştirme konusunda uzlaştıkları bildirildi.

İki lider arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından Fransa Cumhurbaşkanlığı’nın Twitter hesabından paylaşılan mesajda “Donald Trump ile harika bir görüşme. Korona ile daha iyi bir

şekilde mücadele etmek için ABD’nin başkanlık ettiği G7 zirvesi kapsamında bilim, sağlık ve ekonomik açıdan koordinasyon sağlamaya hazırız” ifadeleri yer aldı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron ve Trump’ın virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için ‘daha etkili bir karşılık’ verilmesi gerektiği konusunda hemfikir oldukları açıklandı.

ABD bu yıl yapılacak olan G7 zirvesine ev sahipliği yapacak. ABD Başkanı’nın 10-12 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan zirveye katılacak liderleri Camp David’de ağırlaması bekleniyor.

Şarkul Avsat