Paradan koronavirüs bulaşır mı? İran kağıt paraya sınırlama getiriyor

İran’da Koronavirüs yayılımını önlemek için kağıt para kullanımına sınırlama getiriliyor.

İran Sağlık Bakanı Saeed Namaki, yaptığı açıklamada yeni koronavirüsün hızla yayılmaya devam ettiğini belirterek kağıt para kullanımını azaltma çağrısında bulundu. Sağlık Bakanı Namaki ayrıca, yetkililerin İran İslam Cumhuriyeti’ndeki büyük şehirler arasındaki seyahati sınırlamak için kontrol noktaları oluşturmaya başlayacağını da sözlerine ekledi.

Namaki; okulların ve üniversitelerin 20 Mart’ta Fars Yeni Yılı olarak kutlanacak Nevruz’da da kapalı kalacağını da belirterek, virüsün yayılmasıyla ilgili bir tedbir olarak insanların benzin istasyonlarına gittikleri zaman araçlarında kalmalarını, çalışanların benzin dolumu işlemini yapmalarına izin vermeleri gerektiğini söyledi.

Ortadoğu’da şimdiye kadar 3 bin 150’den fazla virüs vakasının olduğu teyid edildi. İran dışındaki ülkelerin çoğundaki vakaların ise İran’a gidip gelen insanlarla bağlantılı olduğu bildiriliyor.

Yetkili makamlar, virüsün 2 bin 922 teyid edilmiş vaka arasında en az 92 kişiyi öldürdüğünü söylüyor. İran ve İtalya, Çin dışında dünyanın en yüksek ölüm rakamlarına sahip iki ülke olarak öne çıkıyor.

Arab News