Mescid-i Haram tavafa açıldı

Haremeyn İşleri Başkanlığı, dini ibadetlerini yerine getirmek isteyen kişileri ihtiyati tedbirlere uymaya davet ederek, Cumartesi sabahından itibaren tavaf yapmak isteyen umre ziyaretçilerine izin verileceğini duyurdu.

Haremeyn İşleri Başkanı Şeyh Abdurrahman es-Sudeys, “Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından bugün alınan karara göre, hazırlanan plan çerçevesinde tavafa izin verildi” dedi. Tavaf dışındaki umre ibadetlerinin yapılmasına yönelik yasakların ise devam ettiği belirtildi.

Şeyh es-Sudeys, Mescid-i Haram’daki bütün işçilerle birlikte yardımlaşma halinde olduklarını ifade ederek, ziyaretçilerden gerekli ihtiyati tedbirlere uyulmasını istedi. Sudeys ayrıca, vatandaşların ve yabancı ülkelerden gelenlerin konfor, huzur ve güvenliğini sağlamak için Riyad’ın bu kuralları uygulamada kararlı olduğunu dile getirdi.

Haremeyn İşleri Başkanlığı salgını önlemeye yönelik tedbirler hakkında Perşembe günü yaptığı açıklamada, yatsı namazı bitişinin bir saat sonrasından, sabah namazı vaktinin bir saat öncesine kadar Harem-i Şerîf’in açılmasına, Kâbe’nin etrafındaki “metaf” adı verilen tavaf alanının kapatılmasına, Merve ile Safâ tepeleri arasında “mes‘â” adı verilen alanın umreye kapatılması, sadece mescidin içinde namaz kılınmasına izin verilmesi” ve ayrıca “ihramlıların Mescid-i Haram ve onun etrafındaki alana kabul edilmemesi” gibi bir dizi önlemlerin alındığı duyuruldu.

Şarkul Avsat