Ünlü sanatçı ve politikacıların evlerini hiç merak ettiniz mi?

Bir ev orada yaşayan kişi hakkında bize ne anlatabilir? İçinde yaşadığımız binaları biz mi şekillendiriyoruz yoksa ev dediğimiz yerler mi bizleri oluşturuyor? Ve neden özellikle ünlü ve ölüp gitmiş insanların evleri bizleri büyülüyor ve kendine haran bırakıyor? Hermione Lee and Kate Kennedy yazdı…

Princeton Üniversitesi Yayınları web sitesindeki Lives of Houses (Evlerin Yaşamları) kitabı ile ilgili yazılan bir inceleme, bir grup önemli biyografi yazarı, tarihçi, eleştirmen ve şairin; büyük yazarların, sanatçıların, bestecilerin ve eski politikacılarının büyüleyici evleri üzerine makaleler yoluyla yukarıdaki soruları sorması ve daha fazlasını araştırmasına odaklanıyor.

Kitabın editörleri olan Kate Kennedy ve Hermione Lee’ye kitapta, Simon Armitage, Julian Barnes, David Cannadine, Roy Foster, Alexandra Harris, Daisy Hay, Margaret MacMillan, Alexander Masters ve Jenny Uglow’dan oluşan geniş bir katılımcı topluluğu yazılarıyla eşlik ediyor.

Kitabı okurken Auden, New York’taki St. Mark bölgesindeki W.H.Auden’in ve İrlanda’nın batısındaki rüzgârlı tepedeki W.B.Yeats’in evine konuk oluyoruz.

Kitapta ayrıca, Virginia Woolf ve Elizabeth Bowen’in kayıp evlerini bulmak için büyük mücadele veren Benjamin Disraeli ile tanışma fırsatı bulurken, İngiltere’nin Aldeburgh kentindeki Benjamin Britten ve Finlandiya’nın Ainola kentinde Jean Sibelius’un evini de ziyaret ediyoruz.

Arab News