Kuveyt, Irak ve Fas‘ta yeni koronavirüs vakaları

Kuveyt, Irak ve Fas, bugün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının kaydedildiğini duyurdu. Kuveyt Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde 4 yeni vakanın tespit edildiği duyuruldu.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Abdullah es-Sened, yeni vakaların İran’a seyahat eden kişilerin yanı sıra, Mısır’a giden iki Kuveytli de görüldüğünü bildirdi.

Yeni vakalarla birlikte Kuveyt’te koronavirüs görülen kişi sayısı 69’a yükseldi. Yetkili ülkedeki iki kişinin iyileştiğini belirtirken, diğer hastaların ise tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Kuveyt hükümeti bir sonraki duyuruya kadar kafe, sinema ve tiyatro salonlarının yanı sıra otelleri kapatma kararı aldı.

Irak resmi haber ajansı, Sağlık Bakanlığı’nın Süleymaniye’de yeni bir vakanın görüldüğünü açıkladığını bildirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 19 yaşındaki bir gence yapılan testin pozitif çıktığı aktarıldı.

Iraklı yetkililer İran, Çin, Güney Kore, İtalya, Japonya, Tayland, Singapur, Kuveyt ve Bahreyn’den dönen vatandaşlara 14 gün boyunca evde kalmaları çağrısında bulundu.

Diğer yandan Fas Sağlık Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada ülkede 3. yeni vakanın olduğu kaydedildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, virüs görülen bir kişinin geçtiğimiz Cumartesi günü Marakeş’e gelen 52 yaşındaki Fransız olduğu aktarıldı.

Açıklamada turistin önceki gün solunum şikayetiyle hastaneye gittiği belirtilirken, sağlık personellerine de virüs bulaştığından endişe ediliyor.

Bakanlık açıklamasında, virüs bulaşmış kişilerin sağlık prosedürlerine uygun olarak Marakeş’teki bir hastanede gözlem altında olduğu duyuruldu.

Şarkul Avsat