Suriye rejimi korona virüsünün ülkede yayıldığını inkar etti

Suriye rejimi, başını kuma gömerek ülkede korona virüsünün ortaya çıktığını inkar etmeye devam ediyor.

Suriye’de korona virüsünün olduğuna dair delil, Pakistan’ın güneyindeki “Sind” sağlık bölgesi yetkilileri tarafından yayınlanan resmi bir duyuru oldu. Duyuruda, ülkenin başkenti Karaçi’ye aşamalı olarak hava yoluyla gelen 9 kişide korona virüsü tespit edildiği belirtildi.

“KARAÇİ’YE DÖNMEDEN ÖNCE SURİYE’DEYDİLER”

Duyuruda, “Gelenlerin 3’ü İngiltere’den, 6’sı Suriye’den geldi ve yetkililer onları tedavi için 3 devlet hastanesine ve özel hastanelere dağıttı” açıklaması yer aldı.

Bölge’deki Sağlık Departmanı adına Sind Sözcüsü Miran Yusuf,  Suriye’den gelen altı kişinin Katar’daki Doha Havalimanı’ndan transit geçtiğini ve Pakistan makamlarının, korona virüsünü keşfetmeden önce gelenlerle iletişim kurduğunu söyledi.

Miran Yusuf, yaptığı açıklamada, gelen altı kişiden birinin geçen Pazar günü geldiğini söyledi ve “Üst düzey bir hükümet yetkilisi ve bölgedeki önde gelen siyasi figürlerin akrabalarından biri olabilir” dedi.

TUTUKLANDIKTAN SONRA SÖZÜNDEN DÖNDÜ

Suriye rejimi, korona vaka sayısı ve ölümler açısından dünya çapında üçüncü olan İran’a günlük uçuşlarını geçen pazar askıya almasına rağmen, henüz korona vakası ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Ayrıca, son günlerde birçok Arap medya kuruluşunda yer alan ve el-Mudün haber sitesi tarafından Şam’daki bir hastaneden adını vermeyen bir kaynaktan bildirildiğine göre, Suriye rejimi, doktorları ve hemşireleri korona virüsü teşhis edilenleri gizlemeye ve bu belirtileri olan kişilerin ölümünü akciğer yetmezliğinden veya tüberküloz nedeniyle öldüğünü kaydetmeye zorladı.

Suriye rejimi, hastanede yeni bir tip korona vakasının ilk kez ortaya çıkmasıyla ilgili ifadesinden dolayı şubat ayında Şam’daki El-Müctehid Hastanesi’nin Müdürü Dr.Samir el-Hidr’i tutuklamıştı.

Tutuklanmasının ardından Dr. Samir, hükümet medyasında görünmeye zorlandı ve medya ve iletişim sitelerinde, daha önce korona teşhisi hakkında söylediklerini inkar ederek bir hastadan şüphelenildiğini ancak yanlış teşhis edildiğini söyledi.

Al Arabiya