Suudi Arabistan Körfez Ülkeleri’ndeki vatandaşlarını tahliye ediyor

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Kuveyt’ten ülkeye dönmek isteyen vatandaşlarını tahliye etti. Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) olanlara buradan ayrılmaları için 72 saat süre veren Riyad yönetimi, Mısır’a seyahat edenlerin geri dönüşü için de gerekli hazırlıkları yaptı.

Suudi Arabistan, geçtiğimiz Pazar günü yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla vatandaşlar ve ülkede yaşayan yabancıların BAE, Kuveyt, Bahreyn ve Mısır’a seyahatlerini askıya almıştı.

Suudi Arabistan’ın Kuveyt Büyükelçiliği, ülkeyi ziyaret eden Suudi vatandaşlarının geri dönmelerini sağlamak için gerekli tüm çabanın gösterildiğini ve en kısa sürede tahliye edildiklerini bildirdi.

Suudi Arabistan’ın Manama Büyükelçiliği ise ülkelerine geri dönmek isteyen Suudi vatandaşlarının bunu Kral Fahd Köprüsü üzerinden gerçekleştirebileceğini veya araçları olmayanların Gulf Air ile ülkeye dönebileceğini ifade etti.

Büyükelçilik, bu prosedürlerin önümüzdeki 72 saat için geçerli olduğunu da vurguladı.

Suudi Arabistan’ın Abu Dabi Büyükelçiliği de, vatandaşların önümüzdeki 72 saat boyunca Dubai Uluslararası Havaalanı veya el-Batha Limanı üzerinden ülkelerine geri dönebileceklerini açıkladı.

Son olarak, Suudi Arabistan’ın Kahire Büyükelçiliği, Suudi vatandaşlarının ülkelerine geri dönmesini sağlamak için Suudi Arabistan ve Mısır arasındaki havayolu seferlerinin Salı ve Çarşamba günleri devam ettiğine dikkat çekerek, vatandaşlara iki gün boyunca biletlerine ek ücret ödemeden seyahatlerini organize etmek üzere seyahat şirketleri ile iletişime geçme çağrısında bulundu.

Şarkul Avsat