Dubai Engelliler Merkezi’ndeki çocuklara büyük destek

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, İnsan Kaynakları Bakanı Nasır bin Sani el-Hamili ve Toplumsal Kalkınma Bakanı Hessa bint İsa Bu Hamid ile Toplumsal Kalkınma Bakanlığı’na bağlı Dubai Engelliler Merkezi’ni ziyaret etti.

Zayed, ziyareti sırasında, Merkez’deki engelliler tarafından, yeteneklerini artırmak ve yeni beceriler kazandırmak için Bakanlığın girişimleri kapsamında başlatılan yenilikçi bir ürün olarak yeni premium çikolata markası “Kafi” çikolatayı tattı.

KENDİ ÜRETTİKLERİ ÇİKOLATAYI TANITTILAR

“Mesleki Rehabilitasyon ve İstihdam” şemsiyesi altında lanse edilen “Kafi” çikolatası, BAE’de engelli vatandaşların güçlendirilmesine katkıda bulunan yeni bir niteliksel başarı olarak kabul ediliyor.

Kafi çikolatanın lansmanı ile sonuçlanan bu girişim, engelli insanların işgücü piyasasına, özellikle de zihinsel engelli insanların kategorisine tam entegrasyonunu sağlamanın yanı sıra, sınırsız üretkenlik ve güven duygusuna ulaşmalarını, rekabetçi bir pazarda geniş bir ticari ve ekonomik ufuklara ulaşmayı ve ebeveynlerinin onları daha fazla başarı ile zorlukların üstesinden gelmek için benzer şekilde motive etmelerini sağlamayı amaçlıyor.

YENİ AÇILAN TERAPİ SALONU

Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ziyareti sırasında, Cebel Ali Serbest Bölgesi’nin sağladıkları engellilerin becerilerini geliştirmeyi ve hayatlarının seviyesini ve kalitesini iyileştirmeyi destekleyen “Duyusal Entegrasyon Terapi Salonu”nun açılışını yaptı. Çocukların çeşitli ortamlarda duyusal uyaranlara uyum sağlamasına yardımcı olan cihaz ve ekipmanlarla dolu salondan bu aşamada 100’den fazla zihinsel, çoklu engelli ve otizmli çocuğun faydalanması bekleniyor.

Bu salon, duyusal entegrasyona bağlı devlet düzeyinde türünün ilk örneği olarak biliniyor ve duyusal kinematik uyaranlar, “denge, derin duyusal algı” ve dokunsal uyaranlar sunarak çocuğa tercihlerini ve ilgi alanlarını değerlendirip keşfetme fırsatı sunuyor.

Her çocuk için tedavi planı, her çocuk için geliştirilmesi gereken bilişsel, duyusal ve motorun doğasını belirleyen mesleki terapi uzmanı ve diğer uzmanların değerlendirilmesine tabi tutulacak ve böylece çocuğu günlük yaşamında maruz kaldığı şeyleri temsil eden bir dizi işitsel ve dokunsal uyaranları göstererek ve yanıtlar elde ederek bireysel yeterlilik planını formüle edecek.

Nahyan, bilgi ve iletişim teknolojilerini, yeteneklerini geliştirme ve zenginleştirme sürecinde yardımcı teknolojide uzmanlaşmış merkez olan “Muin” Merkezi’nin yenilikleri de dahil olmak üzere, bilginin yenilikçi bir eğitim yolunda gelişini sağlamak için eğitim yöntemleri ve gelişimsel yenilikler olarak sağlanan bir dizi yeniliği de gözden geçirdi.

ENGELLİ ÇOCUKLARA BÜYÜK DESTEK

Ayrıca, Merkez’de yer alan İnovasyon Merkezi, toplumu ve engelli insanları, özellikle 3D yazıcı ile tasarlanan otomobil projesini ve yenilenebilir enerjili tekne projesini çevreleyen engelli öğrenci projelerinin rehabilitasyonunu ve eğitimini destekleyen yenilikler içeriyor. Öte yandan, kör çocuklara hizmet etmek için ses ve video ile çalışan akıllı bir gömlek ve sensörler ile donatılmış bir şapka ve Ras’ul Hayme Engelliler Merkezi’nden bir öğretmen tarafından gerçekleştirilen füze projesi de yer alıyor.

Nahyan, Dubai Engelliler Merkezi’ndeki öğrenciler için bir takım malzemeleri geri dönüştürerek eğitim, öğretim ve eğlence ortamını çerçeveleyen nitel bir girişim olan “yenilikçi çevre parkını” inceledi. Park, atıkların azaltılmasına katkıda bulunmak ve bir grup otomobil lastiği ve yapı malzemesinin bahçeyi zenginleştiren ve değeri olan ürünlere dönüştürüldüğü kaynakların sürdürülebilirliğini arttırmak için önem taşıyan ürünlerle oluşturuldu.

Bu girişim, çevreyi korumayı, geliştirmeyi, kaynakları geri dönüştürerek toplumu teknik olarak geri dönüştürülebilen ve oluşturulabilecek bu malzemeler hakkında eğitmeyi amaçlıyor.

WAM