Körfez ülkeleri sağlık bakanları geçen ay Riyad'da koronavirüs hakkındaki (Kovid-19) son gelişmeleri inceledi

Koronavirüs Körfez bölgelerinde hızla yayılıyor, bir günde 318 vaka görüldü

Körfez bölgesinde yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) etkilenenlerin sayısında artış yaşanıyor. Körfez’de bir günde 318 yeni vaka görüldü. Bu da Kovid-19’un bölgede yayılmaya başladığı günden beri görülen en yüksek rakam oldu.

Şarku’l Avsat’ın resmi kaynaklardan edindiği istatistiklere göre, son 24 saat içinde Katar, Bahreyn ve Kuveyt’te görülen toplam vaka sayısının, önceki günlerde altı ülkede görülen 469 vaka sayısının yaklaşık yarısına denk geliyor.

Katar Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, pazar günü koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konan üç kişiyle aynı sitede oturan 238 kişinin daha virüs kaptığı belirtildi. Böylece Katar üç ülke arasında virüsten en çok etkilenen ülke oldu.

Listede ikinci sırada olan Bahreyn’de ise sağlık birimleri tarafından, İran’daki vatandaşlarının tahliyesindeki 165 kişilik ilk grubun karantina merkezlerine götürüldüğü, bunlardan 77’sinde virüs tespit edildiği, geri kalan 88’inin sonuçlarının ise temiz olduğu ifade edildi. Bahreyn vatandaşı iki erkek, iki kadın ve bir Suudi Arabistan vatandaşı olmak üzere toplam 5 vaka taburcu edildi. Böylece ülkede 110 kişi içerisinde iyileşen toplam vaka sayısı 35’e ulaştı.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada üç kişide virüs tespit edildiği bunlardan birinin İran’a seyahat edenlerle bağlantılı olduğu, Mısır ve Sudan uyruklu diğer iki kişinin ise Azerbeycan’a seyahat eden biriyle yakın temasta bulunduğu bildirildi. Böylece ülkede görülen toplam vaka sayısı 72’ye ulaşırken bugün taburcu olan 3 kişi ile birlikte iyileşen kişi sayısı 5’e çıkmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’da görülen toplam vaka sayısının 21 olduğunun açıklanmasının ardından yeni bir vakaya rastlanmazken, Katif Merkez Hastanesi’nde karantina altına alınan hastalardan ilk Suudi Arabistan vatandaşının iyileştiği belirtildi.

Umman’da 12, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) ise 16 yeni vaka tespit edildi.

Şarkul Avsat