BAE’nin Yaşamı Koruma Projesi’nden 35 bin kişi faydalandı

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Yardım Kuruluşu Yaşamı Koruma Projesi’nden BAE ve yurt dışından 35 bin 489 kişi yararlandı. Proje kapsamında 70 bin 996 tonluk kıyafet dağıtıldı, 50 bin 617 tonu BAE’de, 20 bin 379 ton çeşitli ülkelere dağıtıldı.

BAE içindeki hedef grup, yetimleri, dulları, engellileri, düşük gelirli aileler, işçileri ve benzerlerini kapsadı. Yurt dışından Komorlar, Senegal, Hindistan, Sudan, Moritanya ve Maldivler dahil olmak üzere birçok ülkede yararlanıcılara ulaştı. Ayrıca, Irak, Ürdün, Mısır, Yunanistan ve Lübnan’da bulunan mültecilerin yanı sıra sınırlı gelire sahip insanlara dağıtıldı.

AYRIM YAPMADAN DEVAM EDEN YARDIMLAR

Proje Müdürü Sultan eş-Şehi, “BAE Yardım Kuruluşu yıllarca renk, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bu dünyadaki en geniş kesime hizmet eden yenilenmiş ve yükselen bir ürün sunuyor. Kıyafet, yiyecek ve mobilya desteği sunmada önemli bir rol oynuyor” dedi.

Şehi, “BAE Yardım Kuruluşu, Yaşamı Koruma Projesi aracılığıyla, ülke içindeki ve dışındaki faydalanıcıların haysiyetlerini koruyacak şekilde yardımların dağılımını dikkate aldı” şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında, yardımda yararlanıcılara sadece normal kıyafetlerin dağıtılmadığını, aynı zamanda fırçalar, battaniyeler, perdeler, çocuk oyuncakları ve diğer birçok ev gereçlerini içerdiğini belirtti.

WAM