Suudi Arabistan dışarıdan gelen bütün paraları karantina altına alıyor

Suudi Arabistan Para Ajansı (SAMA), Ulusal Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi ile koordinasyon sağlayarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında tedbir olarak, bankalar ve para transferi şirketleri aracılığıyla Krallık dışından SAMA şubelerine gönderilen tüm kağıt ve madeni paraları karantina altına aldı.

SAMA tarafından yapılan açıklamada “Kağıt paralar, madeni paralar ve diğer ödeme şekilleri, kapı ve araba kolları, çarşıdan satın aldığımız şeyler, havalimanları ya da virüsün tutunacağı diğer halka açık yüzeyler gibi her gün temasta bulunduğumuz ögelerden farklı sayılmaz” ifadeleri ile her türlü eşyaya dokunurken kişisel temizlik önlemlerinin alınması gerektiği vurgulandı. Aynı şekilde virüsten korunmak için elleri sık sık bol su ve sabunla yıkamanın ve grip belirtileri hissedildiğinde ilgili sağlık birimlerine başvurmanın önemine dikkat çekildi.

SAMA, virüsle mücadele kapsamında merkez bankaları tarafından takip edilen kağıt ve madeni para ya da diğer ödeme şekilleri konusunda gerekli tüm önlemleri almak için ülke içindeki ve dışındaki ilgili birimlerle koordinasyon içinde olduğunu vurguladı.

Şarkul Avsat