Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Cuma ve vakit namazları cemaatle kılınmayacak!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar cemaatle namaza ara verilmesinin gerekli hale geldiğini belirterek, “Cuma yerine öğle namazı kılmak yeterlidir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye’de koronavirüs vakalarının artmasının ardından camilerde alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni tip koronavirüsün bulunduğu ortam insandan insana hızlı bir şekilde yayılarak, çok kısa bir zamanda salgın haline geldiğinin altını çizen Erbaş, “Ülkemizde vaka sayısının artmaya başlaması ile birlikte tedbir olarak insanların bir araya geldiği organizasyonlar iptal edilmiştir. Cami ve mescitlerde cemaat ile kılınması durumunda riskin artacağı anlaşılmaktadır” dedi.

Erbaş devamında:

“Bu nedenle namazların evlerde kılınmasına dair varlık da bilinmektedir. Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Cuma yerine öğle namazı yeterlidir” dedi.

“Hazreti Peygamber karantina uygulamıştır”  

Erbaş, alınan tedbirler için Hz. Muhammed’in hadisini örnek göstererek, “Peygamber efendimiz, ‘Bir yerde veba hastalığı çıktığını duyarsanız oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde hastalık çıkarsa oradan ayrılmayınız’ diyerek karantina uygulamasına dikkat çekmiş ve salgın hastalıklara karşı tedbir uygulamıştır” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımız ferdi namaz kılabilecek”

Ali Erbaş sözlerine:

“Umreciler arasından bir kişinin virüsü taşıdığının ortaya çıkmasından sonra devletimiz karantina kararı vermiştir. 390 civarında umrecinin  Suudi Arabistan’dan bugün Türkiye’ye intikal edeceği biliyoruz. Camilerin görevlileri gerekli tedbirleri alacak. Cemaatle namaz kılınmayacak. Bir Müslüman kardeşimiz caminin yakınında ise ferdi olarak tek başına namaz kılabilir” şeklinde devam etti.

Independent Türkçe