Kuveyt’te korona nedeniyle 5 müşteriden fazlası yasak!

Kuveyt’te koronavirüsün yayılmasıyla mücadele tedbirleri dahilinde tüm alışveriş merkezleri, pasajlar, berber dükkanları ve salonlar kapatıldı.

5 MÜŞTERİDEN FAZLASI YASAK

Hükümetin yayınladığı yeni direktifler uyarınca, restoranların ve kafelerin aynı anda beşten fazla müşteriye hizmet vermesine izin verilmeyecek.

KUYRUKLARA 1 METRELİK KORONA MESAFESİ

Hükümet Sözcüsü Tarek Al-Mezrem’in açıklamasına göre; gıda satan dükkanlar açık kalacak, ancak sırada bekleyenlerin birbirleri arasında en az bir metre mesafe bırakılması gerekiyor.

EVLERDE DÜĞÜN YAPANLARA UYARI

Al-Mezrem, evlerinde düğün töreni düzenleyen bazı aileleri de eleştirerek, ‘’Düğün salonlarını kapatmanın amacı toplanmayı önlemek çünkü bu tür toplanmalar virüsün yayılmasına yardımcı oluyor’’ dedi.

Kuveyt, dört pozitif koronavirüs vakası açıkladı ve ülke genelinde toplam vaka sayısını 104 olarak teyid etti.

Yapılan test sonuçları açıklanan dört hasta; Azerbaycanlı biriyle temas eden Kuveyt vatandaşı bir Hintli, İngiltere’den gelen iki Kuveytli ve hem Katar’da hem de Fransa’da bulunan bir Kuveytli kadın.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Doktor Abdullah Al-Sanad, Kuveyt Devlet Haber Ajansı’na (KUNA), şu anda yoğun bakımda altı, kritik durumda iki hastanın bulunduğunu, geri kalan kişilerin durumlarının ise stabil olduğunu söyledi.

Arabian Business