Şeyh Muhammed bin Zayed 59 yaşında

Şeyh Muhammed bin Zayed’in 59. doğum günü vesilesiyle fotoğraflar eşliğinde eski zamanlara bir yolculuk.

Abu Dabi Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutan Yardımcısı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, 11 Mart’ta doğum gününü kutladı.

Şeyh Muhammed, 59 yaşına bastı ve BAE’ndeki sosyal paylaşım sitelerinde kullanıcılar Veliaht Prens’in doğum günü ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

Şeyh Muhammed Al Ain’de doğdu ve BAE’nin ilk Başkanı Şeyh Zayed Bin Sultan Al Nahyan’ın üçüncü oğlu.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed, Rabat Kraliyet Akademisi’nde eğitim gördü ve Fas Kralı VI. Muhammed ile sınıf arkadaşı olduğu söyleniyor.

18 yaşına kadar Abu Dabi -Al Ain’deki okullarda ve İngiltere Gordonstoun’da bir yaz okulunda öğrenim gördü.

1979’da, İngiliz Kraliyet Askeri Akademisi Sandhurst’a katıldı ve Nisan 1979’da mezun oldu. Sandhurst’da geçirdiği süre boyunca temel askeri eğitim, temel uçuş kursu, paraşüt kursu ve  uçak ile helikopter eğitimleri aldı.

Kasım 2003’te babası Şeyh Zayed Bin Sultan, oğlu Şeyh Muhammed’i Abu Dabi Veliaht Prensi Yardımcısı olarak atadı. Kasım 2004’ten sonra Şeyh Muhammed, Abu Dabi Veliaht Prensi oldu ve Ocak 2005’te BAE Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutan Yardımcısı olarak atandı.

Turizmi teşvik etmek ve yerel sanat ortamını çeşitlendirmek için Şeyh Muhammed bin Zayed, Louvre Abu Dabi ve şu anda çalışmaları devam eden Guggenheim Abu Dabi dahil olmak üzere sanat müzelerinin ve Kasr Al Hosn gibi kültürel miras alanlarının inşasını destekledi.

Gulf News