Kuveyt’teki koronavirüs vaka sayısı 130’a yükseldi

Kuveyt Sağlık Bakanlığı, 7 yeni vaka ile tespit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının 130’a yükseldiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Abdullah es-Sened, tedavi altında olan hastalardan 4’ünün yoğun bakımda olduğunu, 12 kişinin ise iyileşerek taburcu edildiğini bildirdi.

564 kişinin karantina süresinin sona erdirdiğini söyleyen Sözcü, toplam 11 bin 91 kişinin laboratuvar testinin ise tamamlandığını sözlerine ekledi.

Kuveyt’te, cemaatle namaz kılma geçici olarak askıya alınarak, halka ‘namazı evinizde kılın’ çağrısı yapıldı.

Enformasyon Bakanı, ülkede halka açık tüm parkların bir sonraki duyuruya kadar kapatıldığını ve kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı ise geçtiğimiz Perşembe günü sağlık otoritelerinin tavsiyesi üzerine bir sonraki duyuruya kadar toplu ulaşım hizmetlerinin askıya alındığını duyurdu.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA’ya göre Kuveyt Meclisi, koronavirüs salgını nedeniyle bakanlıklar ve devlet dairelerinin 2020-2021 mali yıl bütçesinin 500 milyon dinar (1.6 milyar dolar) artırılmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

KUNA ayrıca, hükümetin virüsün yayılması ile ilgili çabalarını desteklemek için kurumlar, şirketler ve bireylerden nakit katkı sağlamak üzere geçici bir fon oluşturulmasına karar verildiğini de bildirdi.

 

Şarkul Avsat