BAE Kızılayı iki çalışanının öldürüldüğünü duyurdu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), BAE Kızılayı çalışanlarından ikisinin öldürülmesi olayından derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

BAE Kızılayı Koordinatörü Ahmet Fuat el-Yusufi ve yardımcısı Muhammet Tarık, Yemen’in Aden kentinde görevlerini yerine getiriyorlardı. Aden’deki el-Mansura’nın el-Drin bölgesindeki bir arabadaki silahlı kişiler tarafından kaçırıldılar. Daha sonra 2 yardım görevlisi, bağlanıp ateş edilerek ölü olarak bulundu.

Kurul, insani yardım alanında çalışanların hedef alınmasının uluslararası anlaşma ve sözleşmelere karşı meydan okuma niteliğinde olduğunu belirtti. İnsani yardım çalışanlarını hedef almanın yardım çalışanları, sağlık çalışanları ve kurtarma ekiplerine özel bir koruma sağlayan uluslararası anlaşmaların ve standartların ciddi bir ihlali olduğu vurgulandı. BAE Kızılay Kurumu, bu tür düşmanca eylemlerin yardım operasyonlarının sürdürülmesini ve Yemen’deki olaylardan etkilenenlere insani yardımların ulaşmasını engelleyeceğine ve bu sebeple de durumların kötüleşmesine ve acılarının artmasına sebep olacağına dikkati çekti.

BAE Kızılayı insani yardım çabalarının, yardıma ihtiyaç duyulan Yemen bölgesinde tehlikeler içermesine rağmen devam edeceğini teyit etti.

Şarkul Avsat