İtalya’da papazlar dahil 50 bin kişi tecrit kurallarını ihlalle suçlanıyor

İtalya 50 binden fazla kişiyi koronavirüs tecridi sırasında zorunlu sosyal izolasyon kurallarını ihlalle suçladı.

Resmi rakamlara göre, sadece perşembe günü 9 bin 407 kişi virüsün kontrol altına alınmasına yönelik tedbirleri ihlal ederken yakalandı.

İçişleri Bakanlığı’nın verileri, bu rakamın bir önceki güne göre yaklaşık bin kişi daha fazla olduğunu gösteriyor.

Koronavirüsün yayılmasını durdurmak için tecrit uygulayan İtalya’da yetkililer, ülkedeki kişilerin sadece iş, sağlık sorunları veya acil durumlar için evlerinden ayrılabileceklerini belirtiyor.

Hükümet verilerine göre, bu kuralları ihlal edenlere göz açtırmayan polis bir hafta içinde yaklaşık bir milyon kişinin hareketini kontrol ediyor.

Campagna ve Veneto yerel medyasında yer alan haberlerde, birçok rahibin cenaze törenlerine devam etmeleri nedeniyle suçlandığı belirtildi.

Diğerlerininse gereksiz yere ev dışına çıkmayı yasaklayan kısıtlamalara rağmen balık tutmaya giderken, dışarıda iskambil oynarken ve bira içerken yakalandığı ifade edildi.

Tecrit kurallarını ihlal edenler para cezasıyla veya üç aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Tecrit tedbirleri kapsamında kapalı olması emredilen dükkan ve restoranların da müşterilere hizmet sunduğu görülürken, rakamlar 11 Mart’tan bu yana polisin bin 800’den fazla işyeri sahibi hakkında şikayette bulunduğunu gösteriyor.

L’Eco di Bergamo yerel gazetesine göre, İtalya’da salgının en çok yaşandığı yerlerden olan Bergamo’da tecrit esnasında kapatılan dükkanlardan biri de kebapçı.

Salgın başladığından beri yaklaşık 41 bin kişi zatürreye dönüşebilen grip benzeri Kovid-19 virüsüyle enfekte oldu.

İtalya’da şu anda hastalığın ortaya çıktığı Çin’den daha fazla insan yaşamını yitirdi. Ülkede perşembe itibarıyla ölü sayısı 3 bin 400’ü aştı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, tecrit uygulamasının ilk planlanandan daha uzun sürebileceğini belirtmişti.

Independent Türkçe