Kiliseler kapatılınca önüne dilek kartları bırakmaya başladılar

Abu Dabi’de bulunan ve halk arasında Mushrif Kiliseler Bölgesi olarak bilinen alana ibadet etmek için akın eden binlerce kişi koronavirüs nedeniyle kapatılan kiliselerin önüne dilek kartı bırakmaya başladı.

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbir arasında cami, kilise ve tapınaklarda ibadetlerin dört hafta boyunca durdurulması da yer alıyordu. Bu tedbir nedeniyle insanlar ibadet edebilmek için yeni yollar bulmaya başladı.

KİLİSELERİN ÇİT VE KAPILARINDA DUA DUVARI KURULDU

Abu Dabi’deki St Andrew Kilisesi’nin kıdemli papazı Rav Canon Andy Thompson, kiliseler kapatıldığında takımının “cemaati aslında fiziki olarak bir arada olmadan nasıl beraber” olabileceğinin yollarını düşünmeye başladığını söyledi.

Sosyal medyada düzenli mesajlaşmak ve online hizmet yollarını aramanın yanı sıra, Thompson, St. Andrew önündeki çit ve kapılarına dua duvarı kurduklarını belirtti.

Thompson, “İnsanların kendilerini ifade edebilecekleri fiziksel bir odak noktası oluşturmak istedik. Bir aidiyet duygusu taşıyan, ama aslında orada gruplaşmaya neden olmayacak bir şey olması gerekiyordu” diye konuştu.

Kilisenin dua duvarı, yoldan geçen insanlar tarafından bırakılan dilekler, Thompson ve takımının aradıkları şeye çözüm oldu.

Perşembe sabahı St Andrew’in kapılarında yaklaşık 50 dilek kartı bulunuyordu.

Bu dilek mesajlarında koronavirüs salgının bitmesi temennisi bulunurken endişelerde yer alıyordu: “Yakında bu salgının sona ereceğini umut ediyorum. İşler korunsun, aileler güvende olsun.”

KİLİSE VE CAMİLERİN 13 NİSAN’DA AÇILMASI PLANLANIYOR

Thompson “Dua duvarı, kilisenin önünden geçen insanların bu olağandışı zamanlarda Tanrı’ya sorunlarını ifade edebildikleri bir yer haline geldi” şeklinde konuştu.

Koronavirüs yayılımını içerecek şekilde tasarlanan geniş bir dizi tedbir kapsamında okullarda eğitime iki hafta boyunca ara verildi. Bu pazar günü okullar uzaktan eğitim ile eğitim hayatına devam edecek. İki hafta kapatılan Kilise ve camilerin ise 13 Nisan’dan önce açılması beklenmiyor.

Dünya genelinde 254 binden fazla Kovid-19 vakası tespit edildi. Kovid-19’dan 10 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. BAE’de ise 100’ün üzerinde vaka bulunuyor.

The National