Mescid-i Nebevi’de koronavirüse karşı önlemler arttırıldı

Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı’na bağlı Kadınlar Bölümü, Mescid-i Nebevi ziyaretçileri için yeni koronavirüsüne karşı önleyici tedbirleri arttırdı.

Kadınlar Bölümü Müdür Yardımcısı Sare Bint Mukbil el–Hüseyni, Suudi Arabistan hükümetinin, virüsü önlemek için gerekli tüm önlemleri aldığını ve kadınlar bölümünün saha ekiplerinin her zaman prosedürleri ve önlemleri uyguladıklarını belirtti. İnsan yaşamının genel sağlığını etkilemeyen yüksek koşullara ve şartlara uygun temizlik malzemeleri ve dezenfektanlarla kadınlara ait alanların ve halıların temizliği ve dezenfekte edilmesine yönelik programları yoğunlaştırdıklarını ifade etti.

Hüseyni, ekiplerin Mescid-i Nebevi tesisleri ve abdest alanları için temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini günde 10 kez yaparak ikiye katladığını, kadın ofislerinin ve merdivenlerinin kapsamlı temizliğinin yanı sıra, ajansın tüm çalışanlarının güvenlik sağlamak için koruyucu eldiven kullandıklarını belirtti.

Sözlerinin devamında, kadınlar bölümüne ait ofisin, zemzem su kaplarının kadın departmanlarından kaldırılması ve ziyaretçilere dağıtmak için bunların yerine zemzem şişeleri ile değiştirilmesi gibi daha fazla ihtiyati tedbir ve önlem almaya başladığını bildirdi. Ayrıca kadınları sağlıkları için çocuklarını getirmemeleri ve mescidde saflar arasında mesafe bırakarak namaz kılmaları konusunda uyardıklarını vurgulayan Hüseyni, Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı tarafından alınan önlemlerin, ziyaretçilerin güvenliğini ve rahatlığını garanti eden gelişmelere uygun olarak günlük olarak güncellenen ihtiyati tedbirler kapsamında alındığına dikkat çekti.

Al Arabiya