Nakit para yerine temassız ödeme seçeneklerini kullanın, dolandırıcılara dikkat edin

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Merkez Bankası, vatandaşlarına koronavirüsden korunmak için alışveriş sırasında temassız veya mobil ödeme seçeneklerini kullanmalarını tavsiye etti.  Aynı zamanda dolandırıcılar konusunda da dikkatli olmalarını istedi.

Merkez Bankası aynı zamanda para transferlerinde de ATM yerine online platformları kullanmalarını tavsiye etti.

Merkez Bankası’nın açıklaması şöyle:

“Merkez Bankası, bankacılık müşterilerini BAE sakinlerinin sağlık ve güvenliğini korumak için bir önlem olarak dijital ve online bankacılık hizmetlerinden yararlanmaya davet ediyor. Temassız ve mobile ödeme seçeneklerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Temassız ödeme cihazları çok sayıda alışveriş alanında bulunuyor bu da sizlerin nakit para ile daha az temas etmenizi sağlar. Ya da mobile ödeme yapmak için kredi kart/banka kartınızı akıllı telefonunuza tanımlayın.”

Banka aynı zamanda bu durumdan yararlanmak isteyen dolandırıcıların olabileceğini bu yüzden vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda da uyardı: “Bankanızdan geldiğini iddia edilen koronavirüs mesajları da dahil olmak üzere şüpheli hiçbir şeye tıklamayın.”

Açıklamada, müşterilerin, bankaların işlemlerini işlemek için kişisel bilgilerini güncelleme, para transferi, hesap bakiyesi sorgulama, fatura ödeme, çek defteri talebi, para çekme ve para yatırma için dijital platformlarını kullanabileceği belirtildi.

BAE Merkez Bankası Başkanı Mübarek Raşid Al Mansuri ise şu ifadeleri kullandı:

“Biz ve diğer finans kurumları, çoklu dijital kanallar ve iletişim merkezleri aracılığıyla topluma hizmet etmeye devam etmek için kararlıyız. Bankacılık işlemleri şimdiye kadar bazı bankalarla uzaktan çalışmayı etkin bir şekilde uygulayarak normal şekilde çalışmaya devam ediyor. Durumu izlemeye devam ediyoruz ve gerektiğinde gerekli önlemleri alacağız.”

BAE Bankalar Federasyonu Başkanı Abdulaziz Al Ghurair, dünya çapında Kovid-19 salgınının toplum için önemli sorunlar yarattığını ancak BAE bankacılık sektörünün bu aşamada çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

“Verimliliği en üst düzeye çıkarmak ve virüsün yayılmasını azaltmak için tüm müşterileri bankacılık işlemlerini yürütmek için dijital kanalları kullanmaya davet ediyoruz. Müşterilerin ve çalışanların güvenliği ve refahı bizim en büyük önceliğimiz. Bu yüksek endişe duyulan zamanlarda dikkatli olmalıyız. Bir endüstri olarak, önümüzde duran herhangi bir engelle yüzleşmek ve ekonominin karşı karşıya kaldığı geçici zorluklardan kurtulmasına yardımcı olmak için iyi bir yerdeyiz “dedi.

Khaleej Times