Yüksek Alimler Konseyi: Koronaya karşı talimatlara uymak dini bir görevdir

Suudi Arabistan Yüksek Alimler Konseyi Genel Sekreterliği, yetkili makamların koronavirüs salgınıyla mücadele etmek ve etkilerini sınırlamak için verdiği talimat ve düzenlemelere uymanın kritik önemini vurgulayarak dini bir görev olduğunu belirtti.

Sekreterlikten yapılan açıklamada, “Bu talimatlara uymak dini bir görevdir. “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e itaat edin ve sizden olan ulu’l-emre (idarecilere) de itaat edin” ayeti gereğince buna uymayan kişiler Allah’ın sözlerini ihlal etmiş olurlar” ifadeleri yer aldı.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE BİRÇOK YASAK İLAN EDİLDİ

Ayrıca, talimatlara uymanın toplum, can ve mal güvenliğini de sağladığı, dini ilkelerin, toplum düzeni ve maslahatı için kötülüklerin yok edilmesi ve azaltılması ilkesine dayandığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Bu talimatlara aykırı davranan günaha girmiş olur, çünkü ihlal eden kişi yalnızca kendisine zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda ihlalinin başkaları üzerindeki etkisine de sebep olur” ifadesi yer aldı.

Suudi Arabistan, koronavirüsün yayılma korkusundan dolayı özellikle cuma günü Haremeyn-i Şerifeyn alanında bulunmayı ve cematle namaz kılmayı perşembe günü askıya aldığını duyurmuştu.

Ayrıca Suudi Arabistan’daki Yüksek Alimler Konseyi, tüm camilerde cuma namazını ve cemaatle namazı durdurmaya karar verdi. Suudi Arabistan’daki İslami İşler, Davet ve Rehberlik Bakanlığı, krallığın tüm bölgelerindeki camilerin müezzinlerini cuma günü vaktin girmesiyle tek bir ezan okumaya çağırdı.

Al Arabiya